En directe

Informatiu vespre

19:30 20:00


oients aquí avui: 4934

En directe

Informatiu vespre

19:30 20:00


La segona edició de ‘La Cultura no s’atura’ programa una cinquantena d’activitats

Per: el 23 de novembre de 2021

Andorra la Vella.-

Després de la bona acollida del primer any, el programa ‘La Cultura no s’atura’ engega una segona edició amb una gran varietat de propostes arreu del país que es duran a terme entre el 30 de novembre del 2021 i el 27 de març del 2022.

Aquest projecte, organitzat pel ministeri de Cultura i Esports, i els set comuns, amb la incorporació d’Escaldes-Engordany, continua amb l’objectiu de dinamitzar la vida cultural andorrana de manera cohesionada per tal de donar visibilitat als agents culturals del Principat. En total, hi haurà aproximadament una cinquantena d’activitats. “Parlem d’una coordinació de totes les administracions del país en pro de la cultura programant de manera coordinada i complementària” diferents propostes, ha declarat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant la presentació del projecte a l’Espai Columba. Enguany, a més, també s’incrementa el pressupost i es destinaran un total de 132.000 euros.

Com en la darrera edició, les activitats s’engloben en cinc àmbits amb un coordinador designat per seleccionar i programar les diferents propostes. Així, Toni Gibert serà l’encarregat de l’apartat musical; Maria Cucurull coordinarà l’àmbit editorial i de les lletres; les arts escèniques aniran sota la direcció de Txell Díaz; Paul-Alexandre Nicolas coordinarà les arts plàstiques; i finalment, en l’apartat audiovisual, Hector Mas programarà les diferents activitats. Concretament, els espectacles estaran distribuïts amb nou de música, vuit de lletres, onze d’arts plàstiques, nou d’arts escèniques i deu d’audiovisuals.

Riva ha reiterat que l’objectiu principal és donar visibilitat al món cultural del país a través de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat. Quant al pressupost, el Govern hi destina 60.000 euros efectius i els comuns n’aporten 42.000 entre tots. A banda, entre l’executiu i les corporacions també aporten uns 30.000 euros més amb la producció de les activitats. A més, tots els diners recaptats amb les entrades de la primera edició també es destinen a la producció d’aquest any. La titular de la cartera de Cultura i Esports també ha avançat que la voluntat de l’executiu és que el projecte continuï els propers anys.

Com a representant dels comuns, la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, ha remarcat que aquest projecte és una manera de demostrar que “es pot treballar conjuntament i fer una programació en la qual no se solapin activitats entre parròquies i el ministeri”. Tota la selecció dels actes s’ha consensuat entre les administracions i els coordinadors per poder adaptar els espais.

Pel que fa a les activitats musicals, Gibert ha detallat que a l’hora d’escollir les propostes es va valorar la transversalitat, la innovació i la qualitat, i també el fet de no participar en altres programes o esdeveniments de les administracions públiques. “He intentat repartir estilísticament els concerts”, i hi haurà un apartat de música clàssica, un apartat de músiques del segle XX i dos concerts de poc-rock, ha detallat. D’altra banda, quant a les lletres, Cucurull ha comentat que hi haurà conferències i taules rodones, i ha destacat, com a novetat, una ruta literària que es farà a Canillo amb Iñaki Rubio.

Per a les arts plàstiques, s’han escollit exposicions de fotografia al carrer i conjuntament amb la secció d’audiovisuals, s’han organitzat unes càpsules audiovisuals. Així, en aquest grup de projeccions, Mas, ha informat que ha intentat posar en valor els audiovisuals que estan sorgint ara mateix, i també ha intentat fer un homenatge als pioners del sector. Concretament, al Centre de congressos d’Andorra la Vella es farà un homenatge a Rosa Mari Sorribes i projectarà ‘La perversa carícia de Satan’ de Jordi Gigó. “És una persona que va obrir camí dins la producció audiovisual a Andorra en l’àmbit de la ficció”, ha expressat Mas sobre Gigó. A banda, també hi haurà curtmetratges i s’estrenarà la ‘Llana negra’ d’Elisabet Terri i ‘Plastic Killer’ de Jose Pozo. Finalment, quant a les arts escèniques, Díaz ha programat dos espectacles familiars, dansa en indrets pocs convencionals com la façana del comú d’Encamp o un paller de Canillo, i microteatres per a un públic més jove.

La ministra de Cultura i Esports també ha informat que, a petició dels artistes i dels comuns, per aquesta edició s’ha contractat una campanya de comunicació per “fer una millor difusió i promoció de tot el talent i dels actes”. Així, es distribuiran 5.000 programes, es farà un vídeo promocional que es difondrà en cinema, xarxes socials i YouTube i hi haurà una campanya de bàners en línia. A més, també hi haurà una comunicació i promoció a les xarxes socials, un fotoreclam i uns adhesius personalitzades.

Tots els actes i esdeveniments s’enregistraran, i no n’hi haurà cap que es pugui seguir en directe. Tots seran presencials i Riva ha remarcat que les mesures d’aforament s’aniran implementant en funció de la incidència de la pandèmia.

Font: ANA