En directe


oients aquí avui: 4806

En directe


La mort d’una persona de 80 anys per Covid-19 eleva el total a 131 després de dies estabilitzat

Per: el 24 de novembre de 2021

Andorra la Vella.-

La mort aquesta passada nit d’una persona de 80 anys que patia Covid ha fet que després de moltes setmanes estabilitzada la dada de defuncions lligades al virus torni a incrementar-se i se situï en 131.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha manifestat que la persona difunta no patia un quadre sever i que tenia molta altra patologia, però que s’ha de comptabilitzar com una mort relacionada amb la Covid.

L’impacte de la pandèmia continua en augment i així s’han notificat 84 nous positius en les darreres hores amb la qual cosa el total des que es va declarar la crisi sanitària és de 16.426. Els casos actius s’eleven a 578 i les altes sumen 15.717.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, també va a l’alça i a hores d’ara hi ha quatre persones a planta, dues que han ingressat per Covid i altres dues per altres patologies, però que tenen la malaltia i, per tant, es troben a la zona específica de l’hospital. A la Unitat de Cures Intensives hi ha tres persones, totes elles intubades i ventilades mecànicament.

Quant a les aules, hi ha 53 en vigilància activa, quatre en total i 49 en parcial i 31 en vigilància passiva. El titular de Salut ha subratllat els 58 casos que de moment s’han detectat al British College entre docents i alumnes.

Quant a la vacunació, ja s’han administrat 111.823 dosis, 55.349 de les quals primeres; 54.115 segones i 2.359 terceres. En aquest darrer cas cal destacar que són 1.074 més que dimarts. El percentatge de persones immunitzades amb les dues dosis és del 78,2%. En aquest sentit, el ministre ha manifestat que en països on la vacunació és més baixa l’índex de letalitat és “més elevat”. També ha destacat que no s’ha constatat efectes greus importants.

Martínez Benazet ha valorat que estem davant una “onada molt important en casos” comparable amb la situació dels mesos de gener i febrer però “la gran diferència amb altres onades és la pressió sobre el sistema sanitari, que no és comparable amb el que tocaria per casos diagnosticats”.

Els indicadors de risc se situen de manera majoritària entre els nivells 2 i 3. La taxa de reproducció se situa en l’1,69 la qual cosa demostra l’acceleració dels casos de contagis.

Font: ANA