En directe


oients aquí avui: 3006

En directe


Espot: “No ens plantegem el tancament de les escoles”

Per: el 4 de desembre de 2021

Andorra la Vella.-

“Llevat que hi hagi un empitjorament rotund i insuportable no ens plantegem el tancament” de les escoles. D’aquesta manera ha reiterat el cap de Govern, Xavier Espot, les declaracions que al llarg de la setmana han fet els titulars d’Educació i de Salut.

Així, ha manifestat que “altra cosa” serà que davant un eventual empitjorament de la pandèmia no es podria “continuar impassible” si el nombre de contagis continua sent tan important i, per tant, ha afegit que llavors es podria plantejar “alguna mesura que pugui concernir les escoles”.

El cap de Govern ha incidit en el fet que abans del tancament hi ha “iniciatives i possibilitats intermèdies” que es podrien valorar, però ha emfasitzat que “de moment” les que hi ha “sobre la taula” són les que es van anunciar ara fa tot just una setmana i ha afegit que caldrà veure l’efecte que tenen per “doblegar els contagis”. “Si veiem que s’incrementés molt el nombre d’escoles afectades, potser es podria aplicar altre tipus de mesura quirúrgica que en cap cas seria el tancament generalitzat de les escoles”, ha subratllat.

Quant a la reunió mantinguda amb els representants de l’oci nocturn aquest dijous, i en la qual van participar Espot i el titular de Salut, el cap de Govern ha manifestat que va ser una trobada “constructiva” en la que els empresaris van demanar que es pogués “aprofundir una mica més en els ajuts” i des de l’executiu se’ls va respondre que ho analitzarien. També es va posar sobre la taula el treball sobre “uns protocols per a la reobertura que potser puguin ser una mica més estrictes que els que s’havien aplicat”, una qüestió sobre la qual aquest divendres mateix tècnics del ministeri i els empresaris ja han començat a treballar i, en tercer lloc, des del sector es va manifestar a l’executiu la preocupació per la possible competència deslleial durant el seu tancament i se’ls va manifestar que ho analitzaran. Espot ha subratllat la “bona sintonia, el bon diàleg” existent en la trobada i ha remarcat que és “comprensible” el neguit del sector que ha estat “segurament el més colpejat”. Ha reiterat que la “voluntat és tenir tancat l’oci només en aquell període que sigui absolutament imprescindible”.

Font: ANA