En directe


oients aquí avui: 2872

En directe


Benazet preveu que Òmicron infecti a tota la població

Per: el 5 de gener de 2022

Andorra la Vella.-

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, afirma que preveu que la variant Òmicron infecti a tota la població i que baixi la seva incidència al país durant les pròximes tres o quatre setmanes.

Ho ha manifestat aquest dimecres durant la roda de premsa de consell de ministres, en la qual ha recordat que es tracta d’una soca amb moltes més mutacions respecte a les sorgides anteriorment, per la qual cosa “és molt més transmissible” i “té un període d’incubació molt curt”, motiu pel qual la considera gairebé “imbatible”, tenint en compte que serà molt difícil, almenys en un termini curt de temps, que aparegui una altra variant del coronavirus que la pugui deixar enrere. “L’Òmicron és igual d’infectiva que el xarampió. Afectarà a tota la ciutadania, però tindrem menys casos greus”, ha dit.

En aquest sentit, ha exposat que no es tracta d’una malaltia “com la grip”, ja que les casuístiques són diferents i “li hem de tenir respecte”, malgrat que el risc d’acabar a la Unitat de Cures Intensives, si s’està immunitzat, “és molt inferior”. “La gravetat dels casos greus amb la Covid són més elevats que amb la grip, no és comparable, grip amb afectacions greus són persones molt fràgils i amb l’Òmicron també hi ha gent jove amb infeccions greus”, ha puntualitzat. Benazet també ha asseverat que diversos experts mèdics pronostiquen que aquesta nova soca del coronavirus “acabarà sent una malaltia endèmica”, és a dir, que es mantindria de manera estacionària durant període prolongats, però ha matisat que en relació amb la pandèmia “tothom s’ha equivocat amb la futurologia”.

Font: ANA