menu Home
General

Fins a 118 aules afectades per la Covid-19 en només una setmana

Ràdio Valira | 14 de gener de 2022

Andorra la Vella.-

Amb tan sols una setmana de la tornada de les vacances de Nadal, la Covid-19 ha tornat a entrar a les escoles. Aquest divendres ja són 118 les aules afectes per la pandèmia i que es troben sota vigilància activa, amb 11 sota vigilància total i 107 en parcial.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant l’actualització sanitària, quan ha anunciat que a partir de la propera setmana els cribratges als alumnes es reduiran a un. També ha informat que al llarg d’aquesta setmana s’han realitzat 5.821 tests amb 186 positius entre l’alumnat, el que representa un 3,1% de positivitat. Tot i aquestes dades, el ministre ha reiterat la voluntat de l’executiu de mantenir una escolarització oberta i activa, afegint que “s’ha de pagar un peatge” per poder tenir una vida el més normal possible.

Des d’aquest dijous s’han detectat 572 nous positius, entre els quals hi ha 11 turistes. D’aquesta manera, els casos totals pugen fins als 29.888 i els actius se situen en 5.716. Entre aquests nous positius, no n’hi ha cap dels centres sociosanitaris. D’altra banda, ja hi ha 24.030 persones que han superat la malaltia i les defuncions es mantenen en 142 després del decés d’aquesta setmana. Pel que fa a la pressió hospitalària, Benazet ha comentat que tant a la planta com a la Unitat de Cures Intensives (UCI) hi ha una tendència a la baixa. En aquests instants a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 20 persones ingressades, nou a planta i onze a l’UCI, nou de les quals sota ventilació mecànica. A més, també ha indicat que aquesta setmana hi ha hagut dos ingressos per la variant Òmicron de caràcter lleu, ja que un ja ha rebut l’alta i l’altre ha estat ingressat per malalties prèvies.

Amb aquestes xifres, des del Govern s’ha assegurat que el 100% dels contagis al país són per la variant Òmicron. “Ens enfrontem davant una variant molt infectiva amb un impacte sanitari menor” però que afecta en termes de baixes laborals i a l’atenció primària, ha manifestat el ministre, afegint que s’han adaptat els circuits, ja que la situació actual no permet fer una traçabilitat dels casos com la quina es feia abans. Davant d’aquesta situació, el titular de Salut ha declarat que encara és massa prematur considerar la Covid-19 com una malaltia endèmica, però ha assegurat que quan comencin a baixar els casos, es tornaran a reduir les restriccions, ja que la corba actualment no és molt vertical amb una taxa de reproducció d’1,15.

Quant a la vacunació, ja s’han administrat un total de 146.425 dosis. Un 82,7% de la població major de 16 anys ha rebut una dosi i un 81,7% ja disposa de la pauta completa. Pel que fa a terceres dosis, un 48,8% dels majors de 18 anys ja l’han rebut, i entre els joves de 12 a 15 anys, s’han administrat 4.619 vaccins. En aquest sentit, Benazet ha avançat que en les properes setmanes, Espanya subministrà les vacunes per als infants entre 5 i 11 anys, i ha reiterat que la vaccinació infantil serà de forma voluntària. “No obliguem a ningú i ni tan sols demanem un certificat Covid a la població infantil”, ha manifestat. També ha confirmat que s’està treballant perquè les persones immunodeprimides puguin rebre la quarta dosi.

D’altra banda, després que Espanya fixés un preu de 2,94 euros pels tests d’antígens, Andorra també està treballant per reduir-ne el cost. De fet, el ministre ha anunciat que estan treballant amb el Col·legi de Farmacèutics per buscar una solució, però ha puntualitzat que les compres d’Andorra són més reduïdes i, per tant, els preus són més elevats. “Estem mirant el preu d’adquisició i també el marge, que ha de ser petit”, ha declarat, recordant que els ciutadans tenen a disposició proves de forma gratuïta als ‘stop labs’.

Font: ANA • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  RAMÓN ARANDA: 17 edicions de la Titan Desert

 • cover play_circle_filled

  PST HOMENATGE A VANGELIS

 • cover play_circle_filled

  PST FUTBOL I TEATRE

 • cover play_circle_filled

  LLUDMILA LACUEVA: un altre orgull per Andorra.

 • cover play_circle_filled

  JESÚS ROLLÁN, ETERNO

 • cover play_circle_filled

  CARLOS MARTÍNEZ: EL GOL QUE VAL UN ASCENS

 • cover play_circle_filled

  BORJA MUÑOZ, o com administrar be els diners

 • cover play_circle_filled

  LA TERTÚLIA DEL DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST LA CUINA DE CARLES FLINCH

 • cover play_circle_filled

  PST DIA MUNDIAL DE LES ABELLES

 • cover play_circle_filled

  PST LLUIS CASAHUGA MUSIC

 • cover play_circle_filled

  PST LA CUINA CANARIA AMB ANDI JUAREZ

 • cover play_circle_filled

  PST COR&MÚSICA

 • cover play_circle_filled

  EL CATAMARÁ “EUFORIA A VALLS”

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play