menu Home
? A LA RÀDIOAndorraEsportsRàdio Valira

La darrera cita del Cicle de cinema de muntanya mostra l’alpinisme tradicional d’exploració i aventura

| 23 de març de 2022

<p><strong>Ordino.- </strong>Mostrar l’escalada tradicional i l’alpinisme d’exploració i d’aventura. ‘Alpinsimo delictivo en el valle de Langtang’ és l’experiència viscuda pels germans Jorge i Chema Galve al Nepal, quan es van embarcar en un viatge sense tenir res preparat i amb recursos econòmics mínims. Aquesta ha estat la darrera projecció que l’Auditori Nacional d’Ordino ha acollit aquest dimecres al vespre en el marc del Cicle de cinema de muntanya i de viatges que han organitzat de manera conjunta els comuns d’Ordino i de la Massana.<br /><br />Al llarg de l’exposició, els dos germans han mostrat la seva evolució de l’alpinisme des que eren petits, fins que es van endinsar en aquest viatge al Nepal sense res estudiat i sense res preconcebut. El fil conductor de les diferents imatges i vídeos que han mostrat ha estat el viatge. De fet, Jorge Galve ha explicat que van marxar al Nepal només amb els bitllets d’avió i “la poca informació que teníem era d’una vall que un cop allà, al final no vam poder escalar res”. Després, els dos germans es van endinsar a la vall de Langtang sense cap ressenya prèvia, només amb l’objectiu d’explorar i trobar muntanyes.<br /><br />”Nosaltres portàvem un mapa i vam intentar informar-nos amb la gent d’allà, que l’únic que coneixien eren quatre muntanyes”, ha comentat Jorge, qui ha remarcat que el propòsit era descobrir unes muntanyes que els agradessin, per quan fes bon temps, poder-les escalar. Durant els 32 dies que va durar l’expedició en autosuficiència, els dos germans van acabar obrint una via a la cara nord del Langshisa Ri de 6.427 metres.<br /><br />Un dels objectius dels germans Galve en l’exposició ha estat mostrar l’evolució de la seva escalada al llarg dels Pirineus, els Alps i els Andes, i també explicar la forma com ells veuen la muntanya. “Avui en dia ja no es fa alpinisme d’exploració i aventura i va tot més encarat a fer expedicions comercials”, ha puntualitzat Jorge, afegint que amb aquesta expedició volien mostrar que una persona sense recursos pot anar al Nepal i fer ascensions diferents i amb aventura més enllà dels típics 8.000.</p>

Written by

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play