menu Home
? A LA RÀDIOAndorraEsportsRàdio Valira

AV.- Andorra incia les sancions a Rússia restringint les transaccions financeres

| 24 de març de 2022

<p><strong>Andorra la Vella.-</strong> Andorra aplicarà un seguit de sancions a Rússia i Bielorússia després de l'esclat del conflicte a Ucraïna amb l'objectiu de produir "un impacte econòmic com més gran millor" sobre els dirigents i els poders fàctics d'ambdós països. Segons ha anunciat durant la seva compareixença davant la comissió legislativa de Política Exterior el ministre de Finances, Eric Jover, les sancions del Principat que entren en vigor aquest mateix dijous s'inspiren en les imposades per la Unió Europea (UE) que, a banda d'aglutinar les que es desprenen de la guerra, també incorporen altres de preexistents associades al conflicte de Crimea el 2014 en el cas de Rússia i a unes eleccions antidemocràtiques celebrades a Bielorússia el 2006.<br /><br />En primer lloc, per tant, Jover ha anunciat que les sancions que s'apliquen estan relacionades amb les transaccions financeres que afectaran els actius de determinades empreses i persones físiques. Entrant al detall, es bloquegen els actius de 183 persones físiques i 27 entitats de Bielorússia, i de fins a 875 persones físiques i 65 jurídiques de Rússia. A més a més, el Govern també prohibeix la compra, venda o negociació de certes emissions financeres; es prohibeix poder fer préstecs als bancs centrals i a les entitats públiques dels dos estats, o s'impossibilita que amb fons públics es facin polítiques que afavoreixin el comerç amb aquests països, entre d'altres. En aquest sentit, també hi ha una prohibició explícita envers els nacionals russos a l'hora de desenvolupar nous dipòsits a Andorra per valors superiors a 100.000 euros.</p>

Written by

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play