menu Home
? A LA RÀDIOAndorraEsportsRàdio Valira

Stefi Troguet prepara l’expedició per al K2 i el Broad Pick per aquest estiu

| 24 de març de 2022

<p><strong>Encamp.- </strong>L’alpinista Stefi Troguet ha presentat aquest matí, a les dependències del comú d’Encamp, una expedició per aquest estiu per intentar fer el cim del K2 i el Broad Pick, dos dels pics 14 pics de 8.000 metres que l’alpinista encampadana s’ha marcat com a repte aconseguir. Cal recordar que Troguet ja n’ha fet dos com són el Nanga Parbat i el Manaslu.<br /><br />Acompanyada del conseller d’Esports del comú, Xavier Fernàndez, i amb la presència del secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz, Troguet ha desgranat com serà aquesta temptativa. “Aquest cop, tornaré a fer expedició amb el Nims Dai, que com sabeu ja és un alpinista molt reconegut i amb el seu equip ja va ser amb qui vaig fer els dos cims anteriors” i ha destacat que “el Nims em va trucar, i em va dir, va que hem de tornar. I Nims Dai i Nims Dai Foundation han passat a ser els meus patrocinadors principals, i això és brutal”. En principi, l’intenció de l’encampadana és fer primer el Broad Pick i després el K2 “que és una muntanya que fa molt respecte” però ha deixat clar que “si un cop allí hi ha una finestra d’oportunitat, podem canviar l’ordre sense cap tipus de problema”.<br /><br />A més a més, l’alpinista ha reivindicat la seva tasca i ha afirmat que “a vegades ens costa molt que a nosaltres se’ns vegi com a esportistes perquè no tenim una competició com a tal i per això no podem optar a beques. Quan anem a fer un cim, no anem de vacances”. Precisament, des del comú, que és un dels patrocinadors amb què compta Troguet, Fernàndez li ha brindat “tot el suport” i s’ha mostrat orgullós “de comptar amb una alpinista d’aquest nivell al país i que, a més a més, sigui encampadana”. Fernàndez ha afegit que “el suport a l’Stefi encaixa molt bé amb el posicionament que fem d’Encamp com a parròquia de l’esport”.</p>
<p><br /><strong>La temptativa fallida al Dhaulāgiri</strong><br />Fa tot just un any Troguet va intentar fer el cim del Dhaulāgiri, un altre dels 8.000. “Vaig canviar l’equip i l’expedició i no va funcionar. No ens vam entendre mai amb el meu company d’expedició i a més a més, vaig agafar la Covid. M’hi podia haver quedat” ha recordat. Aquesta situació, ha explicat, la va deixar tocada tan anímica com físicament i per això “aquesta expedició és com començar de zero”. Així doncs, Troguet marxarà cap a l’Àsia al juny i la tornada al principat s’espera per l’agost.</p>

Written by

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play