menu Home
? A LA RÀDIOAndorraEsportsRàdio Valira

AV.- El sobrecost de la remodelació de Prat de la Creu i la plaça de la Rotonda enfronten majoria i oposició

| 25 de març de 2022

<p><strong>Andorra la Vella.-</strong> Tensió en la sessió del consell de comú d'Andorra la Vella. La corporació ha donat aquest divendres el vistiplau a la convocatòria del concurs nacional per a les obres de reforma i embelliment del carrer Prat de la Creu en la seva fase 1 i a l'adjudicació de la segona fase del concurs relatiu a les obres de remodelació i embelliment de la plaça de la Rotonda i els seus entorns, en ambdós casos amb un increment del preu estimat inicialment. Pel que fa al primer projecte s'ha aprovat un suplement de crèdit per un valor d'1,4 milions d'euros, mentre que en el segon l'augment representa el 50% del previst, passant dels 3 als 4,5 milions d'euros. Malgrat compartir algunes de les necessitats, els consellers del PS + Independents han criticat la majoria de "manca de transparència", lamentant que s'hagi impulsat la votació dels dos punts sense disposar de tota la informació necessària.<br /><br />Entrant al detall de la remodelació de Prat de la Creu, la cònsol major, Conxita Marsol, ha exposat que s'ha arribat a un acord amb FEDA per tal d'executar de manera conjunta tant els treballs d'embelliment com les obres de cogeneració que la parapública impulsarà ben aviat en aquest tram. De fet, està previst que tot plegat s'iniciï en el termini màxim d'un mes i mig. La finalitat d'impulsar els treballs de manera coordinada es pren per tal d'estalviar costos i evitar molèsties innecessàries a la ciutadania. En aquest sentit, cal destacar que l'estimatiu del projecte d'embelliment s'enfilava fins als 3 milions d'euros, malgrat que finalment el comú n'assumirà 1.375.000 i FEDA abonarà 1.542.000.<br /><br />Tot i compartir la necessitat de coordinar intervencions tècniques per estalviar recursos, la consellera comunal socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha manifestat que "el que ens ha sobtat és trobar aquest apunt -en la sessió del consell de comú- quan no n'hem parlat en cap moment". És per això que ha criticat s'hagi sotmès a votació aquest divendres, ja que els membres de la minoria no tenien cap detall, i tampoc se'ls va lliurar la informació de l'actuació a principis de març, moment en què el comú hi va tenir accés. Marsol, que en tot moment ha negat que hagi disposat de suficient temps per lliurar la documentació, ha estat criticada per les seves "formes i maneres" a l'hora d'incloure la votació a l'ordre del dia. Malgrat les discrepàncies, però, la proposta per convocar el concurs s'ha aprovat per unanimitat.</p>

Written by

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play