menu Home
Ràdio Valira

TORNEM A VIATJAR PER SETMANA SANTA

Ràdio Valira | 13 d'abril de 2022

La Setmana Santa és un dels períodes més esperats de l’any per fer vacances i en concret, aquesta que ens trobem ara, sembla haver tornat a nivell prepandèmia. Així ho asseguren des de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra i més concretament la seva vocal, Maica Terrones, afirmant que gairebé s’ha assolit la normalitat tant a nivell receptiu com a nivell emissor.

Les principals demandes per la Setmana Santa acostumen a ser per viatjar en família o amb amics, i en aquest sentit s’han imposat les destinacions de mitja distància, com pot ser Egipte o Jordània, i també ciutats europees com Paris, donat que molta gent estava esperant la reobertura de Disneyland. Com a llarga distància també s’esperava la reactivació dels viatges als Estats Units, que s’han aturat durant molt de temps. D’altres preferències passen per Dubai i les illes exòtiques, com les Maldives o les Seyshelles. També hi ha hagut força demanda per viatjar a la platja, cap a la costa espanyola o les illes Canàries.

Pel que fa a les agències receptives han notat un notable increment de demandes provinents de turistes espanyols i portuguesos, arribant als nivells del 2019. També s’està reactivant el turisme provinent d’altres països, que abans de la pandèmia, tenien el Principat com a destinació preferencial.

Des de l’Associació es mostren contents, també pel bon ritme de reserves i pressupostos que tenen de cara a l’estiu.

Malgrat tot, en certs punts del planeta hi continua havent restriccions a causa de la pandèmia. Ara per ara els països asiàtics estan força limitats, a excepció de Tailàndia, on l’accés és més flexible. Segons ha explicat Terrones, la resta de països comencen a obrir amb moltes restriccions i pel moment, les persones que no estiguin totalment vacunades no hi tenen accés.

Pel que fa als països de l’est i donat el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, han quedat descartats com a destinacions de vacances, mentre que a la resta d’Europa sí que s’està viatjant amb normalitat.

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play