menu Home
Andorra

Les matriculacions de vehicles augmenten un 10,5% aquest abril

Ràdio Valira | 10 de Maig de 2022

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes d’abril han estat 411, el què suposa una variació percentual positiva del +10,5% respecte al mes d’abril de l’any anterior. “Turismes” mostra una variació positiva del +18,6% (+46 unitats), “Camions i camionetes” del +6,7% (+2 unitats) i “Altres”mostra una variació nul·la, del +0,0% (+0 unitats). “Camions i camionetes” mostra una variació negativa del -10,6% (-9 unitats), detalla el departament d’Estadística en una nota publicada aquest dilluns.

Les matriculacions de vehicles des de gener fins a abril del 2022 han estat 1.440, un +9,9% en comparació al mateix període anterior, en el què es van matricular 1.310 vehicles. Tots els grups presenten variacions positives: “Altres” un +30,0% (+12 unitats), “Motocicletes i ciclomotors” un +12,1% (+29 unitats), “Turismes” un +8,9% (+83 unitats) i “Camions i camionetes” un +6,4%, (+6 unitats).

Les matriculacions de vehicles durant els darrers 12 mesos han estat 4.506, el que representa una variació percentual positiva del +7,8% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.179 vehicles. En els darrers 12 mesos han tingut variacions positives: “Turismes” amb un +10,6%, “Camions i Camionetes” amb un +5,1% i “Motocicletes i Ciclomotors” amb un +0,9%. S’ha mantingut estable “Altres” amb un 0,0%.

Per tipus d’energia
Aquest mes d’abril han tingut una variació positiva el grup de “Gasolina” amb un +3,4%. Per contra, els vehicles a “Gasoil” amb un -25,5% presenten una variació negativa. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n’han matriculat 14, 7 més que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 77, 42 més que l’any anterior. Per últim, dels vehicles “Sense carburant”, aquest mes se n’han matriculat 9, és a dir, 6 més que al mateix mes de l’any anterior.

De gener a abril, i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar l’augment, en termes absoluts, de matriculacions en els vehicles de “Híbrids gasolina no endollable”, amb un +88,2% (+67 vehicles), els de “Gasolina”, amb un +8,7% (+66 vehicles), en els “Elèctrics 100%”, amb un +145,5% (+32 vehicles). Els vehicles de “Gasoil” mostren una variació negativa del -20,4% (-75 vehicles).

Durant els darrers 12 mesos i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar l’augment de matriculacions, en termes absoluts, en els vehicles “Híbrid gasolina no endollable” amb un +81,8% (+180 vehicles), en els de “Gasolina”, amb un +6,4% (+158 vehicles), i en els “Elèctric 100%” amb un +78,0% (+71 vehicles). En la resta de categories s’han matriculat 1.022 vehicles de “Gasoil”, 125 vehicles “Híbrids de gasolina endollable”, 94 vehicles “Sense carburant”, 87 vehicles “Híbrid gasoil no endollable” i 2 vehicles “Híbrid gasoil endollable”.

Dades ajustades
Pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata una tendència mensual a l’alça en els darrers quatre mesos, situant-se aquest mes d’abril en un +2,3%.

El grup de “Turismes” mostra una tendència a la baixa tot i que positiva, en el darrer mes, i al mes d’abril se situa en un +5,6%. En quant a “Motocicletes i Ciclomotors”, presenta una lleugera tendència mensual a l’alça, tot i que negativa, en el darrer mes, i se situa en aquest mes d’abril en un -0,2%. El grup de “Camions i Camionetes” presenta una tendència mensual a la baixa en els darrers dos mesos, tot i que positiva, situant-se aquest mes d’abril en un +5,0%. Pel que fa el grup d’“Altres”, mostra una tendència mensual a l’alça en els darrers cinc mesos i se situa en aquest darrer mes d’abril en un +3,4%.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST COR&MÚSICA

 • cover play_circle_filled

  EL CATAMARÁ “EUFORIA A VALLS”

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PATRYCIA CENTENO: QUÈ ÉS EL PODERÍO?
  Patrycia Centeno

 • cover play_circle_filled

  PST ENTEVISTA A LUDMILLA LACUEVA

 • cover play_circle_filled

  ANASTASIIA KRAVETS: “LA VEU D’UCRAÏNA A ANDORRA”

 • cover play_circle_filled

  SONIA MÁRQUEZ, CREADORA D’ANDORRITA.COM

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  GUILLEM FORNÉ, LA VEU DE LA CULTURA A LA MASSANA.

 • cover play_circle_filled

  LA TERTÚLIA DELS “JOSEP MARIES”

 • cover play_circle_filled

  PST DIA MUNDIAL DE L’ENTRENADOR DE FUTBOL

 • cover play_circle_filled

  CESC CASANOVAS, L’ACTOR TOTAL.

 • cover play_circle_filled

  PST LA CUINA DE L’ANDI

 • cover play_circle_filled

  PST LA SARSUELA MOLINOS DE VIENTO ARRIBA A SANT JULIÀ

 • cover play_circle_filled

  VALENTÍ CLOSA: “Tenim els aparcaments més econòmics del país.”

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play