menu Home
AndorraEsports

El Geografies mostra el tradicional teatre de màscares molt arrelat a la cultura coreana

Ràdio Valira | 12 de maig de 2022

Ordino.- La tercera conferència del cicle Geografies d’Ordino sobre la cultura coreana ha posat el focus en el teatre de màscares. La dramaturga, directora de teatre i professora de la Universitat de Màlaga, Estudis Coreans, Eun Kyung Kang, sota el títol ‘L’esperit del poble coreà en el teatre de màscares’, ha aproximat aquesta part cultural que està molt arrelada al cor dels coreans. Durant la xerrada, ha explicat l’origen, la progressió i les característiques d’aquest teatre tan tradicional.

De fet, Kyung Kang ha comentat que aquest tipus de teatre no va començar com a entreteniment sinó com a actes religiosos. “La gent feia festes amb màscares per protegir el poble, la casa o el conreu”, ha declarat, afegint que el govern coreà està donant un suport molt gran per mantenir aquest tipus de teatre. “En aquests moments aquest tipus de teatre està molt viu”, però ha confessat que la cultura tradicional coreana va patir una ruptura molt gran durant l’època de la colonització japonesa i en la guerra civil. “Als anys 60 i 70 es va començar a recuperar aquest tipus d’arts artístiques”, ha expressat Kyung Kang. Pel que fa al teatre, la conferenciant ha declarat que segueix una estructura clàssica i presenten una història.

Kyung Kang també ha indicat que la cultura coreana no és molt coneguda en aquesta zona, ja que durant molt temps, la cultura asiàtica s’ha trobat sota el domini del Japó i de la Xina. Tot i que Corea és “molt desconeguda”, cada cop són més les pel·lícules, sèries o cançons que arriben fins a Europa, ha indicat.

La conferència següent del cicle serà aquest dijous 12 de maig a les 19 hores a càrrec del director dels departaments de Política i Societat i Programes Educatius de Casa Àsia, Rafael Bueno. En la xerrada ‘La península coreana: història de dues realitats tan allunyades com properes’, Bueno explicarà les set dècades de relacions antagòniques que hi ha hagut a la península des de la seva divisió en dos estats independents després de la II Guerra Mundial.

ANA
 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  JUAN PEDRO MARTINEZ, Dtor de Panini Espanya

 • cover play_circle_filled

  KIC BARROC, Pianista

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  Les reflexions de ROSA GILI, cònsol major d’Escaldes

 • cover play_circle_filled

  CONCÒRDIA BUSCA ESPAI A LA VIDA POLÍTICA

 • cover play_circle_filled

  PST Lewandowski, la nueva estrella culé

 • cover play_circle_filled

  Geòrgia Pont, Presidenta d’UNICEF Andorra.

 • cover play_circle_filled

  Dr. Jaume Mora: el càncer és una loteria determinada pel codi postal.

 • cover play_circle_filled

  Xavi Puig, comunicador.

 • cover play_circle_filled

  JUANJO GARCÍA, entrenador de futbol.

 • cover play_circle_filled

  PAZ CASTELLÓ, escriptora

 • cover play_circle_filled

  PST LES FLORS DEL PARAÍS

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR I MUSICA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AVUI NINO ROTA

 • cover play_circle_filled

  Parlem de “Sol de brujas”, de Félix G. Modroño

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play