menu Home
AndorraPólitica

Andorra i Espanya encarreguen un treball tècnic per resoldre els límits fronterers entre els dos territoris

Ràdio Valira | 13 de maig de 2022

Andorra la Vella.- Andorra i Espanya han decidit encarregar un treball tècnic per mirar la delimitació fronterera entre els dos territoris, centrat principalment en el cas del planell de la Tossa, per veure si les basses d’aigua per produir aigua artificial i el parc fotovoltaic es troben en territori espanyol o no. Així ho ha explicat l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, aquest dijous.

De fet, la comissió mixta per a la delimitació de la frontera ja es va reunir per primer cop fa una setmana amb els membres designats tant per Espanya com per Andorra i van decidir encarregar un treball tècnic del conjunt del límit fronterer. “La previsió és encarregar a tècnics dels instituts dels corresponents serveis cartogràfics i geogràfics dels països que facin el treball tècnic”, ha informat Ros. Els treballs es basaran en un estudi de tota la documentació que hi hagi, tant municipal com notarial, i, en segon lloc, amb un treball de camp. “Es tracta d’un treball cartogràfic”, ha indicat.

Així, els tècnics hauran de fer una planificació dels treballs, i un cop es tinguin, la comissió mixta es tornarà a retrobar. “El primer que s’ha de fer és el treball tècnic i delimitar” i a partir d’aquí, quan hi hagi el dictamen, si cal, es buscaran solucions, ha declarat l’ambaixador, emfasitzant que els terminis poden ser llargs. “En temes de delimitacions territorials, les escales de temps normalment són anys i no mesos”, ha dit.

ANA
 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  JUAN PEDRO MARTINEZ, Dtor de Panini Espanya

 • cover play_circle_filled

  KIC BARROC, Pianista

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  Les reflexions de ROSA GILI, cònsol major d’Escaldes

 • cover play_circle_filled

  CONCÒRDIA BUSCA ESPAI A LA VIDA POLÍTICA

 • cover play_circle_filled

  PST Lewandowski, la nueva estrella culé

 • cover play_circle_filled

  Geòrgia Pont, Presidenta d’UNICEF Andorra.

 • cover play_circle_filled

  Dr. Jaume Mora: el càncer és una loteria determinada pel codi postal.

 • cover play_circle_filled

  Xavi Puig, comunicador.

 • cover play_circle_filled

  JUANJO GARCÍA, entrenador de futbol.

 • cover play_circle_filled

  PAZ CASTELLÓ, escriptora

 • cover play_circle_filled

  PST LES FLORS DEL PARAÍS

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR I MUSICA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AVUI NINO ROTA

 • cover play_circle_filled

  Parlem de “Sol de brujas”, de Félix G. Modroño

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play