menu Home
AndorraSocietat

El comú d’Escaldes-Engordany millorarà els parcs de la parro?quia

Ràdio Valira | 13 de maig de 2022

Escaldes-Engordany.- El comú d’Escaldes-Engordany preveu millorar els parcs de la parròquia perquè estiguin enllestits de cara a la tardor. Així ho ha anunciat la cònsol major, Rosa Gili, en el marc del consell d’infants celebrat aquest dijous al matí. Tal com ha explicat, no es tracta d’una intervenció superficial. Així, al Prat del Roure hi haurà jocs nous i al parc de Sant Jaume s’hi instal·laran jocs, s’arranjaran les jardineres, es plantaran flors i es canviaran els bancs. Tot plegat farà aquest darrer espai més agradable després de la intervenció per garantir-ne la seguretat executada ja fa temps. Amb aquestes actuacions es donarà resposta a les demandes plantejades pels consellers infantils i Gili també ha declarat que s’està treballant per embellir amb flors tots els parcs i afavorir la presència de pol·linitzadors a les zones verdes.

A banda, s’està avançant en la proposta sorgida del consell d’infants de posar noms als parcs de la parròquia. Fins a la data s’han recollit les propostes de l’espai lleure, l’escola francesa, l’escola Sagrada Família, l’escola Maria Moliner i l’escola andorrana, per després poder iniciar un procés de selecció.

Un dels punts plantejats pels consellers infantils era que hi hagués vigilància a tots els parcs, i per aquest motiu, la cònsol ha recordat que al Prat del Roure ja hi ha un vigilant i que a la resta de zones verdes els agents de circulació fan rondes de vigilància cada hora. A més, la majoria de parcs estan equipats amb càmeres, ha expressat.

Per altra banda, Gili ha anunciat que s’està habilitant un nou parc de gossos a l’aparcament de les Molleres, a Engolasters, el qual tindrà dues entrades, una per la part superior i una altra per la zona més baixa. De fet, es tracta del segon parc per a gossos que hi haurà a la parròquia.

Una altra petició del consell d’infants era poder ubicar algun banc a l’avinguda de les Escoles. Des de la corporació han manifestat la dificultat de trobar algun espai adequat pel fet que les voravies són massa estretes. Tot i així, el servei de circulació de la corporació ha constat que se’n pot posar un davant de l’hotel Comtes d’Urgell. Finalment, un altre aspecte que preocupa els infants són els edificis alts al Clot d’Emprivat. En aquest cas, la cònsol major ha explicat als consellers que la decisió de permetre construir més plantes va ser de l’anterior corporació i que ara és complicat prohibir-ho perquè els privats tenen uns drets i poden recórrer a la justícia. Malgrat tot, el comú està treballant per millorar l’urbanisme a la zona.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play