menu Home
AndorraEsportsGeneralmeteo

L’ocupació a la Comella baixa fins als 46 presos

Ràdio Valira | 9 de juny de 2022

Andorra la Vella.- Fins al 31 de desembre del 2021, el nombre total de reclusos en el centre penitenciari de la Comella era de 46 persones, un -8% respecte del 2020, quan hi havia 50 presos. Tenint en compte que la capacitat global del centre és de 147 persones, això suposa una ocupació del 31,3% a finals del 2021. Segons el sexe, cal destacar que el 87% són homes (40) i el 13% són dones (6). Per nacionalitat, la població reclusa més nombrosa correspon a les nacionalitats andorrana i espanyola, ambdues amb un 28,3% del total, i la portuguesa, amb un 19,6%.

Quant als ingressos penitenciaris al llarg del 2021, s’han enregistrat un total de 140, el que suposa un increment del 30,8% en relació amb el 2020, en què hi va haver 107 ingressos. La gran majoria dels ingressats són homes (128) i únicament van ingressar 12 dones. Per edats, els principals col·lectius es reparteixen entre les persones de 21 a 35 anys, amb el 61,4%, mentre que els més grans de 35 anys representen el 37,1% del total de reclusos.

Si es té en compte la situació processal dels reclusos, la mitjana anual en règim penal ha estat de 29,6 persones (un 51,4%) i de 27,9 persones en règim preventiu (un 48,6%).

Finalment, durant el 2021 s’han enregistrat un total de 122 condemnes, les quals suposen un augment del 19,6% respecte del 2020, quan hi va haver 102. D’aquestes, 112 afecten homes i tan sols 10 a dones. La gran majoria (78,8%) es tracta de condemnes finalitzades, mentre que el 21,3% són condemnes en curs. Pel que fa a la seva durada, les més freqüents corresponen a les condemnes d’entre 1 i 15 dies (24,6%).

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play