menu Home
Societat

Augmenten un 43,5% els visitants aquest maig

Ràdio Valira | 20 de juny de 2022

Andorra la Vella.- El mes de maig de l’any 2022 han entrat al país un total de 448.792 visitants, dels quals 311.320 són excursionistes (69,4%) mentre que 137.472 són turistes (30,6%). Respecte al mes de maig de l’any passat, el nombre de visitants augmenta un +43,5%, segons les dades publicades aquest dilluns pel departament d’Estadística.

Així, el nombre de turistes incrementa un +77,4%, mentre que el nombre d’excursionistes presenta un increment d’un +32,4%. En comparació a les dades del mes de maig de l’any 2021, aquest increment està influenciat per l’entrada de visitants d’altres nacionalitats (+169,5%), els quals presenten un augment tant del nombre de turistes com d’excursionistes amb un +172,6% i un +168,8%, seguits pels visitants francesos i dels visitants espanyols amb un augment d’un +38,8% i +25,6%, respectivament.

En termes acumulats dels últims dotze mesos, els visitants presenten un augment d’un +62,6% en relació al mateix període de l’any anterior. Tant els turistes com els excursionistes presenten un increment d’un +139,3% i +32,3%, respectivament. Per país de residència, els visitants d’altres procedències augmenten un +226%, seguit dels visitants espanyols i dels visitants francesos que augmenten un +93,1% i +24,1%, respectivament, en relació al mateix període de l’any anterior.

Considerant el nombre de dies-visitant (suma dels excursionistes i dels turistes per la pernoctació mitjana), s’observa una disminució a l’acumulat de l’any 2022, passant d’una variació (gener+404% al +312%).

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PAU ANTÓ: “Sóc el menys intel.ligent de la meva família”

 • cover play_circle_filled

  RAFEL FAIXEDES: “Amb la meva feina sóc eternament feliç”

 • cover play_circle_filled

  PST JULI BARRERO

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTAS DEL COR

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST EVA CHOY CÓNSUL MENOR d’ORDINO

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  JORDI PRESS, referència digital de l’esport català

 • cover play_circle_filled

  PST SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  GosSOS reclama sentit comú

 • cover play_circle_filled

  PST FLORS FALLES PETARDS COQUES CAVA… AVUI ÉS LA REVETLLA DE SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  Xavi Rodríguez: la ràdio en vena.

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR

 • cover play_circle_filled

  EL CATAMARÁ

 • cover play_circle_filled

  PST SYDNEY POLLACK

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play