menu Home
AndorraPólitica

AV.- Andorra la Vella tanca el primer trimstre del 2022 amb un dèficit de 2 milions

Ràdio Valira | 20 de juny de 2022

Andorra la Vella.- El comú d’Andorra la Vella ha presentat aquest dilluns l’estat dels comptes comunals a tancament del primer trimestre del 2022. Tal com ha detallat el cònsol menor i conseller de Finances, David Astrié, la corporació ha tancat els primers tres mesos de l’any amb un dèficit que s’enfila als 2 milions d’euros i amb un endeutament total que s’eleva fins als 22,9 milions. El pressupost inicial del comú presentava un import de 50,3 milions, malgrat que després d’introduir romanents de crèdit del 2021 per valor d’11,3 milions més dos suplements de crèdit per prop de 3 milions, el pressupost arriba fins als 64,6 milions.

Entrant al detall, Astrié ha posat en relleu que s’han liquidat 9 milions relatius a ingressos, el que representa un 14% del previst, mentre que les despeses liquidades se situen en els 11,2 milions, un 17,35% del pressupostat. Pel que fa a Jovial, ha tancat el primer trimestre amb un superàvit de 16.000 euros. La consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha reiterat la necessitat d’analitzar el pressupost per tal de donar prioritat a unes inversions per sobre d’altres tenint en compte el context econòmic actual d’Andorra i dels països de l’entorn. A més, ha tornat a allargar la mà a la majoria afirmant que “el nostre compromís és ajudar i compartir en la mesura que puguem”.

Al seu torn, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha dit que aquesta anàlisi està en marxa i que des de la corporació no es vol “frenar totalment la maquinària”, ja que “estem en una situació més que correcta quant a l’endeutament i la parròquia funciona”. En aquest sentit, ha exposat que obres com la reforma del carrer Prat de la Creu són cabdals i necessàries.

ANA
 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST JULI BARRERO

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTAS DEL COR

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST EVA CHOY CÓNSUL MENOR d’ORDINO

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  JORDI PRESS, referència digital de l’esport català

 • cover play_circle_filled

  PST SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  GosSOS reclama sentit comú

 • cover play_circle_filled

  PST FLORS FALLES PETARDS COQUES CAVA… AVUI ÉS LA REVETLLA DE SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  Xavi Rodríguez: la ràdio en vena.

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR

 • cover play_circle_filled

  EL CATAMARÁ

 • cover play_circle_filled

  PST SYDNEY POLLACK

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST GIRONA FA HISTÒRIA!!!

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play