menu Home
AndorraSocietat

Èxit de participació en la festa de la parròquia d’Escaldes-Engordany

Ràdio Valira | 20 de juny de 2022

Escaldes-Engordany.- La recuperació de la festa de la parròquia d’Escaldes-Engordany aquest cap de setmana per celebrar el 44è aniversari d’independència del territori ha estat tot un èxit. Ho ha manifestat la cònsol major, Rosa Gili, qui ha recordat que és la primera celebració que es pot organitzar des de la corporació que lidera a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus i ha celebrat el gran volum de participació en l’esdeveniment, el qual permet “que tots els ciutadans es puguin reunir plegats i fer pinya”. A més, ha apuntat que fins i tot “ha vingut gent de fora de la parròquia”, per la qual, ha asseverat que “la festa és tot un èxit”.

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, qui ha estat present a la celebració, ha manifestat que, tot i que per damunt de tot se sent molt andorrà, “em sento molt de la meva parròquia perquè he nascut aquí i he fet tota la meva vida a Escaldes, per tant, em sento molt arrelat al territori”. “Per mi és un motiu d’orgull i satisfacció perquè crec que des de la parròquia hem aportat molt al país”, ha indicat, assenyalant que el fet de ser la parròquia més jove “ens ha donat una visió nacional que ha estat important durant el procés constituent i l’etapa posterior”. “Me’n sento molt orgullós i content d’estar aquí i poder reprendre la festa i els costums que la pandèmia ens havia truncat”, ha dit.

Espot demana “sentit comú” per l’ordinació de la vall del Madriu

El líder de l’executiu, qüestionat sobre l’afer entorn de l’ordinació a la vall del Madriu-Perafita-Claror, ha fet una crida al “sentit comú” per trobar una solució satisfaci a totes les parts, tot exposant que “el més sorprenent de tot és que, en definitiva, en el fons de la qüestió tothom hi està d’acord i ens estem perdent en les formes”. “La vall del Madriu mereix que tothom hi posi el seu gra de sorra per assolir una solució de compromís que satisfaci a tothom”, ha apuntat, afegint que des del Govern “ho agrairíem i la ciutadania també”.

En aquest sentit, ha posat de manifest que l’aprovació d’una ordinació conjunta és necessària, no només per protegir la vall, sinó perquè els motius que van justificar que fos declarada patrimoni immaterial de la Unesco “no s’esvaeixin en el temps i hi hagi una manca d’actuacions”. És per aquest motiu, principalment, que ha considerat que “els comuns han de remar conjuntament i fer allò que sigui necessari perquè el territori mantingui l’essència i la idiosincràsia”.

Al seu torn, Gili ha destacat que des del comú d’Escaldes-Engordany no s’ha actuat de manera “unilateral” i ha remarcat que sempre han estat oberts al diàleg i a treballar conjuntament a les zones de la vall del Madriu que no són d’administració única. I ha acceptat que li sap greu “que es pugui entendre que tothom estava d’acord amb l’ordinació quan jo havia dit que hi havia una cosa que l’havíem de verificar”. “Hem fet el que podíem fer, nosaltres hem regulat el nostre territori”, ha asserit.

 

La mandatària escaldenca s’ha tornat a mostrar oberta al diàleg afirmant que si “l’actitud és bona, nosaltres estem oberts a col·laborar en tot el que es pugui” i ha defensat l’aprovació del reglament que prohibeix l’accés rodat al territori d’administració única de la parròquia al·legant que “ho hem fet perquè no hi hagués la sensació que el territori estava desprotegit”.

ANA




 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST JULI BARRERO

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTAS DEL COR

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST EVA CHOY CÓNSUL MENOR d’ORDINO

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  JORDI PRESS, referència digital de l’esport català

 • cover play_circle_filled

  PST SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  GosSOS reclama sentit comú

 • cover play_circle_filled

  PST FLORS FALLES PETARDS COQUES CAVA… AVUI ÉS LA REVETLLA DE SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  Xavi Rodríguez: la ràdio en vena.

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR

 • cover play_circle_filled

  EL CATAMARÁ

 • cover play_circle_filled

  PST SYDNEY POLLACK

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST GIRONA FA HISTÒRIA!!!

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play