menu Home
AndorraSocietat

Preocupació en el sector de la restauració davant l’augment del cost de les mercaderies

Ràdio Valira | 22 de juny de 2022

Andorra la Vella.- A les portes de la campanya d’estiu, empresaris del sector de la restauració expressen la seva preocupació davant l’augment dels preus de les mercaderies que utilitzen per elaborar els plats i menús que ofereixen als seus establiments. Els restauradors consultats per aquesta agència han assegurat que “la majoria de les matèries primeres més bàsiques i que més usem a la cuina, especialment els frescos, han pujat de l’ordre del 10% en amunt”.

El sector de la distribució va traslladar des de l’inici de l’escalada de preus aquest increment a les seves tarifes. Des de fa unes setmanes, també els empresaris de la restauració i l’hostaleria s’han vist obligats a fer el mateix exercici i, en conseqüència, repercuteixen aquest increment en els preus de plats i menús. Quan es tracta de menús tancats, alguns restauradors han optat per reduir la quantitat de producte que s’ofereix per comensal per tal de no haver de tocar, almenys de moment, els preus.

Una de les famílies de productes que més està notant l’augment de preus és el vi. “Quan se’ns acabi l’estoc que tenim a les bodegues haurem de revisar els preus de totes les referències, ja que el mateix vi que abans et costava 8 euros ara te’n costa 10”. Treballar amb la pujada generalitzada de totes les mercaderies, asseguren, “és molt complicat perquè has de procurar no baixar la qualitat i alhora tenir preus correctes pels clients”.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play