menu Home
Andorra

El consum d’energia cau prop d’un 5% al maig

Ràdio Valira | 23 de juny de 2022

Andorra la Vella.- El consum d’energia en TEP durant el mes de maig ha estat de 12.682,8 TEP, una xifra que representa una variació percentual negativa del 4,9% respecte del mes de maig de l’any anterior. Així, tal com publica aquest dijous el departament d’Estadística, els grups amb dades representatives que presenten variacions positives respecte del mateix mes del 2021 són el propà, amb un 41,4%, la gasolina, amb un 3,7%, i el gasoil de locomoció, amb un 3,3%. D’altra banda, el fuel domèstic (-35,7%) i l’electricitat (-1,1%) presenten variacions negatives destacables.

De gener a maig del 2022 hi ha hagut un consum d’energia en TEP de 88.582,5, és a dir, un 23,6% més respecte del mateix període de l’any 2021. Només el fuel domèstic presenta una variació negativa en relació amb l’any anterior del 2,4%. Presenten variacions positives significatives els grups de la gasolina (52,5%), el gasoil de locomoció (49,4%) i l’electricitat (13,9%).

Pel que fa a les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, el consum d’energia ha estat de 203.342,2 TEP, fet que suposa una variació percentual positiva respecte del mateix període anterior del 17,2%.

Consum d’energia elèctrica

El consum d’energia elèctrica durant el mes de maig ha estat de 35.406 MWh, és a dir, una variació percentual negativa de l’1,1% respecte del mes de maig del 2021. Dels sectors que presenten variacions positives destaquen l’hoteleria i la restauració (22,9%), les indústries (19,8%), altres serveis (10,7%), distribució (8,2%) i administracions (1,4%). Amb variacions negatives destaca usos domèstics (9,8%), altres distribuïdors (7,1%) i serveis financers (1%).

De gener a maig del 2022 hi ha hagut un consum d’energia elèctrica de 249.935,5 MWh, el que representa un 13,9% més respecte de l’any anterior. Quant a les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, el consum ha estat de 538.787,3 MWh, fet que equival a una variació percentual positiva del 9,5%.

ANA
 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST JULI BARRERO

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTAS DEL COR

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST EVA CHOY CÓNSUL MENOR d’ORDINO

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  JORDI PRESS, referència digital de l’esport català

 • cover play_circle_filled

  PST SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  GosSOS reclama sentit comú

 • cover play_circle_filled

  PST FLORS FALLES PETARDS COQUES CAVA… AVUI ÉS LA REVETLLA DE SANT JOAN!!!

 • cover play_circle_filled

  Xavi Rodríguez: la ràdio en vena.

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR

 • cover play_circle_filled

  EL CATAMARÁ

 • cover play_circle_filled

  PST SYDNEY POLLACK

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST GIRONA FA HISTÒRIA!!!

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play