menu Home
AndorraSocietat

Andorra se suma un any més al Dia mundial contra el tràfic d’éssers humans

Ràdio Valira | 29 de juliol de 2022

Andorra la Vella.- El Govern se suma un any més a la commemoració del Dia mundial contra el tràfic d’éssers humans, declarat el 30 de juliol per les Nacions Unides. Així, s’han previst diferents accions amb l’objectiu de fomentar la consciència social davant la situació de les víctimes de tràfic d’éssers humans i alhora promoure i protegir els seus drets.

El mateix 30 de juliol es farà difusió d’una imatge d’adhesió a la campanya oficial ‘Blue heart’, de Nacions Unides contra el tràfic de persones. Es distribuirà a través de les xarxes socials i les pàgines web oficials del Govern. També es farà difusió d’un nou tríptic informatiu sobre el tràfic d’éssers humans, que conté l’explicació del servei, la definició del delicte, els diferents tipus, indicadors, consells de prevenció i el telèfon d’atenció (el 181, que és gratuït i operatiu les 24 hores del dia). Aquest tríptic s’ha traduït al castellà, francès, anglès i ucraïnès.

Andorra va ratificar el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional, el novembre del 2000 i és signatari del Conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans del novembre del 2005. El Conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans va entrar en vigor a Andorra en data 1 de juliol del 2011, en conseqüència, el Consell General, el maig del 2017, va aprovar la llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes. A més, recentment, s’ha aprovat l’adhesió d’Andorra al Protocol per prevenir, reprimir i sancionar el tràfic de persones, especialment dones i infants, que complementa el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional.

El Servei d’Atenció Integral a les Víctimes de Tràfic d’Éssers Humans (SAVTEH), es va crear a través de la Llei 9/2017 de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne a les víctimes, com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris.

Aquest servei està adscrit a l’àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i ofereix una atenció pluridisciplinària a les víctimes de tràfic d’éssers humans i, si escau, als seus fills/es menors d’edat, relacionada amb la protecció, la informació, l’orientació, l’assessorament i la recuperació. El SAVTEH inclou funcions de tractament en l’àmbit social i funcions de seguiment en l’àmbit psicològic i jurídic, i inclou els serveis i els equipaments necessaris per garantir aquesta atenció.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play