menu Home
AndorraSocietat

L’abonament per al transport públic gratuït tanca el primer mes amb 11.696 passis activats

Ràdio Valira | 2 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- El Govern informa que el primer mes de funcionament de l’abonament gratuït per a les línies de transport nacional d’autobusos s’ha tancat amb 17.630 passis entregats, 3.490 (19,7%) dels quals lliurats per via digital a través de l’aplicació MOU_T_B i 14.140 (80,3%) per canal presencial. Del total d’abonaments entregats se n’han activat 11.696. És a dir, 11.696 persones ja han utilitzat el seu abonament gratuït en algun moment durant el juliol.

La prova pilot, que durarà entre l’1 de juliol i el 31 de desembre d’enguany, té com a voluntat promoure l’ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. L’abonament mensual gratuït, que inclou viatges il·limitats arreu del país, s’ofereix a tots els residents d’entre 3 i 64 anys que no disposin ja d’un altre abonament subvencionat com ara el Bus Jove o la Targeta Blava.

L’executiu recorda que hi ha dues opcions per obtenir l’abonament. Per fer-ho telemàticament, cal el certificat digital i s’ha d’accedir a transports.ad per fer-hi la demanda. Un cop s’obtingui el número d’activació, s’ha de descarregar l’aplicació MOU_T_B al mòbil i enllaçar l’abonament amb les dades obtingudes. L’altra opció disponible és desplaçar-se a l’oficina de l’Estació Nacional d’Autobusos, mostrar la documentació i adquirir una targeta física amb un preu de 3 euros. Si l’usuari ja disposa d’una targeta de bus, se li activarà l’abonament en mostrar-la a l’oficina.

ANA
 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  JUAN PEDRO MARTINEZ, Dtor de Panini Espanya

 • cover play_circle_filled

  KIC BARROC, Pianista

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  Les reflexions de ROSA GILI, cònsol major d’Escaldes

 • cover play_circle_filled

  CONCÒRDIA BUSCA ESPAI A LA VIDA POLÍTICA

 • cover play_circle_filled

  PST Lewandowski, la nueva estrella culé

 • cover play_circle_filled

  Geòrgia Pont, Presidenta d’UNICEF Andorra.

 • cover play_circle_filled

  Dr. Jaume Mora: el càncer és una loteria determinada pel codi postal.

 • cover play_circle_filled

  Xavi Puig, comunicador.

 • cover play_circle_filled

  JUANJO GARCÍA, entrenador de futbol.

 • cover play_circle_filled

  PAZ CASTELLÓ, escriptora

 • cover play_circle_filled

  PST LES FLORS DEL PARAÍS

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR I MUSICA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AVUI NINO ROTA

 • cover play_circle_filled

  Parlem de “Sol de brujas”, de Félix G. Modroño

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play