menu Home
AndorraPólitica

Ampliar horaris o eliminar gots de plàstic, algunes de les propostes de cara a la festa major laurediana de l’any que ve

Ràdio Valira | 4 d'agost de 2022

Sant Julià de Lòria.- El comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat aquest dijous un parell de reunions, amb els joves i amb la població en general, per copsar la seva opinió sobre la festa major, per saber quins són els seus neguits i quines millores es poden fer de cara a l’any que ve. Des del comú es fa una valoració “més que positiva” tenint en compte la participació registrada, de 20.000 persones, i que no hi ha hagut problemes importants i tot s’ha desenvolupat amb “normalitat”. Els horaris d’acabament de la festa i que no hi hagi hagut “cap grup potent”, han estat algunes de les qüestions que els ciutadans han fet arribar als cònsols, que han presidit les reunions.

Tant Mireia Codina com Josep Majoral han comentat que no hi ha hagut grups grans per una qüestió econòmica i perquè era la primera festa que es feia sense restriccions per la covid després dels aldarulls del 2019 i es volia evitar problemes similars. Codina ha destacat que també s’ha volgut “diversificar” i apostar per altres actes amb el que s’ha estalviat en un gran grup.

Majoral ha fet notar que els joves havien valorat de manera satisfactòria alguns concerts i altres menys, i ha afegit que l’espectacle de drons els “va encantar” tot i que l’horari de finalització de la festa “no tant”. Per tant, de cara a l’any que ve proposen “allargar una mica més”, que hi hagi més contenidors a Verge de Canòlich, o que s’evitin els gots de plàstic. La gent gran també ha manifestat que han trobat a faltar actes per a ells i en aquest sentit Majoral ha recordat que el que hi havia previst es va haver de suspendre per la pluja.

Durant la reunió, i quant als horaris, les opinions han estat diverses i així si bé hi havia qui apostava per allargar-los d’altres, com una dona que ha pres la paraula, recordava que no s’han d’aguantar crits i sorolls que “no són festa major” perquè “es pot fer festa major d’altra manera”. En canvi, hi ha qui ha pres la paraula i ha demanat que s’allarguin, si més no els dies més potents. També hi ha hagut alguna queixa sobre l’actuació policial i el cònsol major ha destacat que ells no van donar cap ordre al cos de policia sobre el desallotjament de la plaça al finalitzar la festa.

Durant la reunió amb la ciutadania s’ha valorat de manera satisfactòria l’espectacle de drons i s’han fet algunes propostes com que no s’ocupin aparcaments o s’apaguin els llums de l’enllumenat públic perquè es vegin millor.

Majoral manifestava abans de la reunió que esperava “bon rotllo” i que la gent pogués dir-hi la seva ja que la intenció és que hi hagi participació ciutadana i la gent “es faci la festa major de Sant Julià seva”. De fet, els dos cònsols han manifestat durant la reunió que prenien nota de totes les propostes que els han fet arribar.

Quant a la punxada patida per una jove, el cònsol major ha tornat a lamentar els fets i ha manifestat que “no deixa de generar neguit” i que “condemna qualsevol acte d’aquest tipus, real o bretolada”. I ha afegit, qüestionat pels mitjans de comunicació, que de cara a altres actes caldrà actuar de manera conjunta amb el cos d’ordre per veure quines mesures es poden prendre si bé ha reconegut que potser serà difícil el control. A més, ha conclòs que està “fora de lloc” el que està passant amb aquests casos. Una de les persones presents a la reunió ha posat en relleu que en alguns llocs ha vist un punt lila i que a Sant Julià no l’ha vist. Codina ha manifestat que han compartit amb els joves com ajudar les noies que senten por, sobretot a tornar a casa, i que semblava que el punt lila “no està vigent”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play