menu Home
Andorra

L’energia del futur serà el repte de la pròxima edició de la First Lego League

Ràdio Valira | 4 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- First Lego ha llençat aquest dijous el repte que proposa a tots els equips en la competició de robòtica pionera en aprenentatges en robòtica i programació, que organitza Andorra Telecom, en col·laboració dels centres de segona ensenyança. La temàtica proposada per aquesta edició, sempre vinculada a temes mediambientals i socials, aborda una problemàtica d’absoluta actualitat, l’energia del futur. Els equips participants hauran de reimaginar el futur de l’energia sostenible i proposar idees i solucions innovadores.

A través d’un comunicat, Andorra Telecom explica que l’energia juga un paper essencial per mantenir el món en funcionament, des del transport dels aliments que es necessiten per viure fins a les tecnologies que connecten la societat.

Andorra Telecom ja està treballant en la novena edició de la Micro First Lego League, la final andorrana, que se celebrarà el proper mes de febrer. La responsable de RSE de la companyia, Inés Martí, destaca “l’actualitat de la temàtica proposada, el futur de l’energia, que és avui centre de debat i de gran preocupació tant pel canvi climàtic com per les conseqüències que estem patint per la invasió d’Ucraïna”. La companyia espera que hi participi un nombre similar d’equips, tot i que s’està a l’espera que es pugui incorporar alguna nova escola a la competició.

La companyia promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la Micro First Lego league, que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees: ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, per a la resolució de problemes tecnològics.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  JUAN PEDRO MARTINEZ, Dtor de Panini Espanya

 • cover play_circle_filled

  KIC BARROC, Pianista

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  Les reflexions de ROSA GILI, cònsol major d’Escaldes

 • cover play_circle_filled

  CONCÒRDIA BUSCA ESPAI A LA VIDA POLÍTICA

 • cover play_circle_filled

  PST Lewandowski, la nueva estrella culé

 • cover play_circle_filled

  Geòrgia Pont, Presidenta d’UNICEF Andorra.

 • cover play_circle_filled

  Dr. Jaume Mora: el càncer és una loteria determinada pel codi postal.

 • cover play_circle_filled

  Xavi Puig, comunicador.

 • cover play_circle_filled

  JUANJO GARCÍA, entrenador de futbol.

 • cover play_circle_filled

  PAZ CASTELLÓ, escriptora

 • cover play_circle_filled

  PST LES FLORS DEL PARAÍS

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR I MUSICA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AVUI NINO ROTA

 • cover play_circle_filled

  Parlem de “Sol de brujas”, de Félix G. Modroño

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play