menu Home
AndorraSocietat

Acció Feminista veu insuficient l’actualització del protocol de punxades del Govern i reclama més accions i control a les festes majors

Ràdio Valira | 5 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- Acció feminista d’Andorra condemna les agressions masclistes amb punxades a dones en espais d’oci i festes majors i especialment la denunciada el darrer dia de festa major a Sant Julià de Lòria. Segons explica l’entitat en un comunicat, el succés a la parròquia laurediana “es tracta d’un nou atemptat contra les dones amb la clara voluntat d’atemorir-nos i d’apartar-nos de l’espai públic”.

Malgrat la ràpida reacció del Govern creant un protocol específic per a aquests “abominables casos”, des d’Acció Feminista es creu que no és suficient. Així, a les portes d’una nova festa major massiva com la d’Andorra la Vella, “instem al Govern i als comuns a impulsar punts liles on puguin dirigir-se les dones per informar-se, rebre atenció sobre actituds masclistes i comportaments sexistes, alhora que sensibilitzar i prevenir sobre aquests comportaments”.

Així mateix, demanen un increment de la vigilància policial a festes majors i espais d’oci nocturn, agents de paisà en aquests recintes per detenir els agressors, més controls d’accés i, si cal, limitar els aforaments si no es pot garantir la seguretat de les dones.

Igualment, exigeixen l’activació d’un protocol conjunt amb les discoteques de cara a la propera temporada d’hivern per prevenir qualsevol agressió masclista, i especialment les punxades amb la finalitat de la submissió química.

Acció Feminista també reclama contundència en la persecució penal d’aquesta mena d’agressions, com ara que s’apliquin les penes màximes previstes tant a autors com a còmplices i col·laboradors. “Exigim el desplegament immediat de la llei d’igualtat i que es creïn ja pel curs vinent els agents d’igualtat i les formacions en educació sexual i afectiva perquè el problema d’arrel és educacional”, afegeixen.

Així mateix, exigeixen la creació “immediata” dels grups d’atenció a les víctimes de violència de gènere de la policia, amb formació especialitzada per donar l’atenció i fer el seguiment de les víctimes com preveu la llei d’igualtat.

Finalment, demanen a la ciutadania tolerància zero davant aquesta nova forma de violència masclista especialment dirigida a les dones joves, i la seva col·laboració en la detecció i detenció dels agressors.

ANA
 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  JUAN PEDRO MARTINEZ, Dtor de Panini Espanya

 • cover play_circle_filled

  KIC BARROC, Pianista

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  Les reflexions de ROSA GILI, cònsol major d’Escaldes

 • cover play_circle_filled

  CONCÒRDIA BUSCA ESPAI A LA VIDA POLÍTICA

 • cover play_circle_filled

  PST Lewandowski, la nueva estrella culé

 • cover play_circle_filled

  Geòrgia Pont, Presidenta d’UNICEF Andorra.

 • cover play_circle_filled

  Dr. Jaume Mora: el càncer és una loteria determinada pel codi postal.

 • cover play_circle_filled

  Xavi Puig, comunicador.

 • cover play_circle_filled

  JUANJO GARCÍA, entrenador de futbol.

 • cover play_circle_filled

  PAZ CASTELLÓ, escriptora

 • cover play_circle_filled

  PST LES FLORS DEL PARAÍS

 • cover play_circle_filled

  PST REVISTES DEL COR I MUSICA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AVUI NINO ROTA

 • cover play_circle_filled

  Parlem de “Sol de brujas”, de Félix G. Modroño

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play