menu Home
AndorraPólitica

AV.- Espot: “Si per resoldre el problema de l’habitatge a curt termini hem de destrossar el país, potser tampoc és la solució”

Ràdio Valira | 5 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- El Govern aposta per buscar solucions centristes, equilibrades i ponderades per tal de posar fi a la problemàtica de l’habitatge a Andorra. El cap de Govern, Xavier Espot, ha reiterat aquest divendres durant la roda de premsa posterior al tradicional dinar a la casa de colònies AINA la predisposició de l’executiu a l’hora de recollir “el sentir” de totes les associacions i col·lectius del país implicats en l’habitatge, dels quals “extraurem allò que considerem que s’adapta al nostre punt d’equilibri”. Així mateix, ha manifestat la importància de dissenyar estratègies que s’allarguin en el temps abans que executar-ne a curt termini i que puguin portar conseqüències associades. “Si per resoldre el problema de l’habitatge a curt termini hem de destrossar el país, potser tampoc és la solució”, ha indicat.

Des del Govern s’és partidari de continuar fomentant el creixement del país sempre que sigui en clau sostenible. En aquest sentit, i responent novament a les declaracions dels membres de l’Associació de Propietaris de Terres, ha posat en relleu que “no podem canviar d’un dia per l’altre el nostre model econòmic i social” i emmirallar-nos en altres països com Luxemburg que fomenten més el treball fronterer. “Crec que no s’escau”, ha afirmat. Això tampoc vol dir que es descarti l’opció de fomentar més el treball fronterer, ja que “és legítim que hi hagi gent que, per diversos motius, decideixi anar a viure a la Seu”. “La persona ha de poder triar, que triï la Seu és bo perquè la nostra capacitat no és il·limitada, però també ha de tenir la possibilitat de viure a Andorra”, ha declarat, tot reconeixent les dificultats actuals per residir al Principat i també “a la zona fronterera”.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play