menu Home
AndorraSocietat

L’alta demanda i l’escassedat disparen el preu del gel a Andorra

Ràdio Valira | 8 d'agost de 2022

Andorra la Vella.- L’elevada demanda de gel que des de fa unes setmanes es registra a Andorra va deixar buits bona part dels congeladors dels supermercats del país. Els problemes de subministrament que van patir alguns establiments fa tot just 15 dies per la falta d’estoc entre els distribuïdors s’han resolt i a la majoria de supermercats hi torna a haver glaçons. Això si, a un preu que en alguns casos triplica l’habitual.

L’encariment dels costos de producció degut a la pujada del preu de l’energia s’apunta com la principal raó d’aquest increment a fàbrica. Distribuïdors i minoristes, que ara compren el gel a un preu superior, han traslladat aquesta pujada al client final, que en alguns casos paga fins a 4,5 euros per una bossa de glaçons que fa un mes podia comprar per un euro i mig.

L’Agència de Notícies Andorrana ha visitat diversos establiments i ha constatat aquest augment sense precedents. A la Massana, en el supermercat d’una benzinera, el gel es ven a 3,70 euros, 2,1 euros per sobre que fa un mes. A Encamp, també en el supermercat d’una gasolinera, la bossa costa 4,5 euros, el triple de l’habitual.

Davant l’acaparament viscut en les darreres setmanes, expliquen els responsables dels establiments consultats, s’ha optat per no limitar la compra de bosses a un mateix client però si per apujar el preu, amb l’objectiu d’evitar que alguns compradors buidin els congeladors.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play