menu Home
AndorraPólitica

Ensenyat creu que el debat d’orientació no és el bon moment per anunciar l’avançament de les eleccions

Ràdio Valira | 8 de setembre de 2022

Andorra la Vella.- El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Ensenyat, creu que el debat d’orientació política de la setmana que ve no és el moment adequat perquè el cap de Govern anunciï la data de les eleccions generals. En aquest sentit, creu que primer cal que el Consell General pugui donar tràmit a les 21 lleis que resten pendents ja que “les solucions no estan al pressupost, sinó a les 21 lleis”. En aquest sentit, i qüestionat sobre el possible avançament de les eleccions, ha destacat que si s’anunciés la data la setmana que ve aquestes 21 lleis “decauen perquè al final la importància serà el pressupost i avançar eleccions”. Per això, defensa que primer cal “evacuar aquestes 21 lleis i després fer el pressupost”. Ha destacat que quatre d’aquestes lleis ja estan en comissió i altres són tractats internacionals que passaran ràpid. També ha destacat que n’hi ha que són molt importants com la de la justícia i que per tant s’haurien d’aprovar sí o sí. Així, en aquest cas, creu factible fer-ho al mes de novembre. També ha subratllat que a la comissió de Finances, abans que el pressupost, s’hauria d’aprovar la llei de l’IS que creu “essencial” ja que estipula que “tothom que guanya diners ha de pagar impostos”. Ensenyat considera que es pot anar tranquil·lament a eleccions al març havent liquidat la feina que el Consell General té pendent.”Per què hem de renunciar a lleis que són importants per a la ciutadania?”, s’ha demanat defensant precisament que es clogui la feina pendent al Consell.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play