menu Home
AndorraEsports

Encamp i el Pas de la Casa escalfen motors per a la celebració de la Gran Fondo

Ràdio Valira | 16 de setembre de 2022

Andorra la Vella.- La primera edició de la Gran Fondo World Championship d’Encamp i el Pas de la Casa començarà aquest diumenge amb la plaça dels Arínsols com a espai neuràlgic de l’esdeveniment. La plaça serà la zona de sortida de les tres curses programades i, a més, disposarà de diverses activitats durant el matí per amenitzar la jornada, com un espai de refrigeri, el concert de l’artista Patxi Leiva i diferents sortejos per a tots els assistents.

L’esdeveniment començarà a les 7.30 hores amb la sortida de la cursa Envalira (103 quilòmetres). A les 8 hores, hi haurà la sortida del recorregut Beixalís, de 47 quilòmetres i, finalment, a les 10 hores sortiran els corredors de la distància Cortals, de 31 quilòmetres. La meta de les tres curses serà, precisament, als Cortals. Tot i això, un cop acabats els recorreguts, els ciclistes tornaran a la plaça dels Arínsols per rebre els premis i finalitzar la jornada.

L’espai de refrigeris de la plaça estarà obert a partir de les 10.30 hores i el concert de Patxi Leiva es farà a les 12 hores. L’entrega de premis està prevista per a les 13 hores i, seguidament, hi haurà el sorteig de forfets de Grandvalira, material esportiu i diferents obsequis tant pels participants com pel públic assistent.

Una primera edició amb el triatleta alemany Jan Frodeno com a ambaixador

La primera edició de la Grand Fondo World Championship comptarà amb un ambaixador internacional de renom: el triatleta alemany, campió olímpic i tres vegades campió mundial de l’Ironman, Jan Frodeno, que actualment resideix a Andorra.

Els recorreguts de l’esdeveniment inclouen els tres ports encampadans més reconeguts per la pràctica del ciclisme de tots els nivells: els Cortals, el Port d’Envalira i la collada de Beixalís, els dos darrers protagonistes en el Tour de França 2021 en les seves etapes andorranes i de la Vuelta España, entre altres competicions i esdeveniments ciclistes de renom.

Gran Fondo World Tour és un circuit internacional, present actualment a 21 països i amb més de 20 proves previstes per al 2022. La prova que se celebrarà a Encamp i al Pas de la Casa situarà en el mapa internacional una de les zones més populars del Principat per a la pràctica del ciclisme de carretera.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play