menu Home
AndorraSocietat

Ordino aprova els canvis perquè el vial d’accés al laboratori de Grifols no tingui tant d’impacte

Ràdio Valira | 22 de setembre de 2022

Ordino.- El comú d’Ordino ha donat aquest dijous llum verda de manera provisional a la modificació del pla d’urbanisme per ajustar el traçat d’una part del vial de la desviació del poble. Tal com ha explicat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, aquesta modificació permetrà que l’accés previst a la parcel·la del prat de la Farga, on s’ha de bastir el laboratori de Grifols, no tingui tant “impacte” com en el projecte que es preveia inicialment. Mortés ha recordat que es feia un “viaducte molt important, amb un impacte importantíssim” i que les negociacions amb el Govern van permetre reconduir el projecte.

Aquest canvi ha comptat amb el vot favorable de majoria i oposicions i el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, ha justificat el vot favorable “no perquè doni accés” a la parcel·la del laboratori de Grifols sinó perquè aquest projecte forma part del futur vial que ha d’anar per fora d’Ordino.

Tant Dolsa com Mortés també han estat qüestionats pels mitjans de comunicació després de la celebració del consell de comú sobre l’inici de les obres d’aquest vial. I és que cal recordar que aquesta setmana la consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha denunciat que els treballs han començat sense que la Batllia s’hagi pronunciat sobre el futur del projecte. Dolsa ha manifestat que ha vist unes obres que no sap “massa el que són, ja que fa la sensació que s’estigués ampliant el pont” i ha recordat que no ho ha demanat al comú perquè és un treball que depèn del Govern. Al seu torn, Mortés ha concretat que es tracta de les obres de remodelació del pont actual i que formen part del vial d’accés a la parcel·la. La resta de treballs “aniran tirant endavant”, ha concretat Mortés.

Precisament sobre el projecte de Grifols s’ha tornat a pronunciar Dolsa, que ha anunciat que la plataforma té prevista una trobada la setmana que ve en la qual s’haurien de concretar accions “per arribar on sigui possible”. Ha reiterat que el projecte no aporta res al país i que a més és perillós. A més ha insistit en la proposta de tenir un “cara a cara” amb l’exministre de Salut Joan Martínez Benazet perquè “expliqui les benaurances d’aquest projecte, que no en té cap” i Dolsa el pugui rebatre. Ha lamentat, novament, que el projecte és “una bestiesa” i que qui ha de donar la cara és Benazet, ja que va ser ell “qui ens ha posat en aquest embolic”. Al seu torn, Mortés ha tornat a defensar que la decisió del Govern és “fonamentada” i que a “ningú” li pot passar pel cap que es faci un laboratori “sense respectar totes les normatives” escaients. Així, ha reiterat que els “ciutadans poden estar tranquils, ja que la feina s’ha fet com cal”.

Mortés i Dolsa han fet aquestes manifestacions després de la sessió de consell de comú en què s’ha aprovat la renúncia de la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, que cal recordar que ara és secretària general del comú d’Escaldes-Engordany. Tudó serà substituïda per Joan Miquel Armengol, que jurarà el càrrec en una sessió que tindrà lloc el 3 d’octubre. Mortés ha agraït la feina “en moments intensa” de la consellera de la minoria i fins i tot ha demanat un aplaudiment als consellers. Al seu torn, Dolsa l’ha felicitat per la feina que ha fet. Tudó ha manifestat als mitjans de comunicació que la valoració que fa d’aquests gairebé set anys al comú és “molt positiva” i lamenta que s’hagi quedat “al tinter” el projecte de l’hotel Casamanya, ja que troba a faltar que no s’hagi concretat. Ha celebrat que sembli que hi hagi d’anar el ministeri de Medi Ambient, però també ha lamentat que estigui costant “enlairar” aquest projecte. A més, ha destacat que “es perdrà” el projecte del geriàtric, i ha reiterat que la ubicació escollida no li agrada.

Durant la sessió de consell de comú també s’ha aprovat un suplement de crèdit de 150.000 euros a la comissió de manteniment, serveis i circulació per fer un canvi de finestres als edificis administratius com a mesura d’estalvi energètic.

D’altra banda, i qüestionat sobre la primera reunió entre els comuns i el Govern per definir els criteris que han de regir a partir d’ara l’atorgament de llicències urbanístiques arran del canvi en la llei d’ordenació del territori aprovada la setmana passada pel Consell General, Mortés ha destacat que es va començar a tractar aquesta “encomana” de la llei i que aquests criteris s’hauran de consensuar “com abans millor”. Ha recordat que el comú ha rebut una desena de projectes des que es van anunciar els canvis legislatius i ha destacat que òbviament es tracta de propostes que ja estaven enllestides.

ANA

 • play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • cover play_circle_filled

  PST “ÀNIMA” ESPAI DE PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST OBRIM LA PORTA AL CINEMA

 • cover play_circle_filled

  LAURA ROGÉ

 • cover play_circle_filled

  PST L’UNIVERS MIRALLES

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

 • cover play_circle_filled

  ANNA GURGUÍ

 • cover play_circle_filled

  LAURA MAS

 • cover play_circle_filled

  FABIAN MARTÍN

 • cover play_circle_filled

  XAVIER MAS

 • cover play_circle_filled

  LA TERTULIA DELS DIVENDRES

 • cover play_circle_filled

  PST VILLARROYA AL APARATO

 • cover play_circle_filled

  PST PSICOLOGIA

 • cover play_circle_filled

  PST CINEMA AMB JAUME PORTA

 • cover play_circle_filled

  PST BERNAT SOLER

 • cover play_circle_filled

  PST LA TERTULIA DE LES PILOTES

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play