La policia busca un home que es va despullar a l’aquari per nedar entre els taurons

La policia canadenca busca un home que, en el ‘Ripley’ s Aquarium ‘de Toronto, Canadà, es va despullar i es va ficar al tanc dels taurons per gaudir d’un bany amb els esquals.

Les autoritats han identificat el temerari com Daniel Weaver, de 37 anys d’edat, i que també està buscat per la justícia per una presumpta baralla en un restaurant medieval.

Tercera edició de la cursa ‘1609 metres de Halloween’

El proper diumenge, 4 de novembre, tindrà lloc la tercera edició de la cursa ‘1609 metres de Halloween’, iniciativa organitzada pel comú d’Escaldes-Engordany i els Amics de l’Atletisme d’Andorra. És una cursa pensada per fer amb família ja que només són 1.609 metres pels carrers de la parròquia. Sortirà a les 18 hores del carrer dels Veedors, passarà per Vivand, per tornar de nou al carrer dels Veedors. A més, mitja hora abans es disputarà la cursa de 100 metres per als infants.

Una de les particularitats és que els participants a les dues curses han de venir disfressats. L’altra és que la recaptació que s’aconsegueixi dels dorsals, a un preu de dos euros, es destinarà a l’associació Marc G. G., que acull, fa costat i dona suport als pares que han patit la pèrdua d’un fill. L’associació obsequiarà a tots els assistents al final de la cursa amb un globus amb llum perquè tothom pugui demanar i llençar un desig.

Abans de la prova s’oferiran tallers de maquillatge, i en acabar la cursa infantil hi haurà actuacions a càrrec del grup TC Escola de dansa. També hi haurà xocolatada i coca per a tots els assistents.

Les inscripcions a la cursa ja es poden fer online o al secretariat d’Esports al Prat del Roure, a la Llar de jubilats i a l’Espai jovent.

Font: ANA

Taller sobre banca ‘online’ i visita guiada al Museu Carmen Thyssen Andorra per a la gent gran

La Fundació Crèdit Andorrà ha organitzat dues noves activitats per a les següents setmanes. Dimecres 17 d’octubre a la tarda tindrà lloc un taller sobre banca ‘online’. Els participants aprendran com donar-se d’alta al servei de Crèdit Andorrà i quines operacions s’hi poden fer, amb l’objectiu de treure el màxim partit a la seva rapidesa, accessibilitat i seguretat.

La setmana següent, el dia 24 d’octubre, els usuaris de L’espai podran fer una visita guiada a l’exposició temporal d’obres de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza del Museu Carmen Thyssen Andorra.

Per poder participar en qualsevol d’aquestes activitats les persones interessades, majors de 60 anys, s’han d’inscriure a L’espai.

Les dues iniciatives s’emmarquen en el programa d’activitats per a gent gran de la Fundació, que té com a objectiu posar a disposició d’aquest col·lectiu eines que els permetin assolir un major benestar, així com que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies o de nous coneixements en l’àmbit de la salut, l’economia, la història o la cultura, entre d’altres.

Font: ANA

El gasoil de calefacció és un 19,8% més car que fa un any

El departament d’Estadística ha publicat aquest dijous les dades del mes de setembre dels preus dels carburants, amb un augment en tots els grups. Destaca el gasoil de calefacció, que és un 19,8% més car que fa un any, mentre que el gasoil de locomoció és un 15,6% més car, el de locomoció millorat un 15% més car, i el de gasolina sense plom de 95 octans i de 98 octans un 11,8% i un 11,2% respectivament. Si s’estableix una comparativa de l’evolució dels preus els darrers mesos, estem als nivells més alts des del 2014.

També creix en tots els grups els preus dels carburants si s’analitzen les dades de gener a setembre d’aquest any, en comparació a les del mateix període de l’any anterior. De nou el gasoil de calefacció és el que ha augmentat més en percentatge, concretament un 13,4%, seguit del gasoil de locomoció, que ho ha fet un 10,6%.

Finalment, i establint la mateixa comparativa, en aquest cas agafant els darrers dotze mesos, els increments són una mica més moderats. El gasoil de calefacció creix un 12,7%, el de locomoció un 9,6%, el de locomoció millorat un 9,3%, la gasolina sense plom de 95 octans un 6,5% i la de 98 octans un 6,2%.

Font: ANA

Artalroc s’endinsa al Japó de la segona meitat del segle XIX

El proper 23 d’octubre tindrà lloc la inauguració de la nova exposició a l’Artalroc, que té el Japó, i més concretament la història d’aquest país durant la segona meitat del segle XIX, com a protagonista. ‘Japó, l’empremta a l’aigua’ és una mostra fotogràfica que s’emmarca en el 25è aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França.

El Govern i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques ‘Guimet’ porten a Andorra una exposició inèdita, produïda especialment per a l’ocasió, que recull 190 fotografies, la majoria de les quals acolorides a mà, pertanyents a la col·lecció del museu. Es tracta de la primera vegada que el Govern col·labora amb aquest museu nacional i de referència a França, ha informat el Govern a través d’un comunicat.

‘Japó, l’empremta de l’aigua’ és una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó, durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kukusabe Kubei, Uchida Kuichi, T.Enami, etc.) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried, David Welsh Studio, etc.). Era una època -final del shogunat i l’inici de l’era Meiji- que fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s’hi. Això suposava una gran dificultat per desplaçar-se per uns camins que no sempre eren fàcils i amb l’inconvenient de portar a sobre un material fotogràfic molt pesat.

La mostra està dividida en cinc àmbits diferents (cascades, rius, llacs, litorals i catàstrofes), i per tant esdevé un recorregut per totes les manifestacions d’aquest element, sempre present i amb una importància cabdal dins la natura i la cultura del Japó.

La mostra es podrà veure fins al 13 de gener del 2019.

Font: ANA