Nova campanya de la policia per controlar maniobres incorrectes i comportaments imprudents

La policia iniciarà aquest dimecres 15 d’agost una campanya de seguretat dirigida a controlar les maniobres incorrectes i els comportaments imprudents dels conductors que pugui derivar en situacions de risc.

L’acció començarà a les 7 hores i s’allargarà fins a les 19 hores de l’1 de setembre. Tal com indiquen des de la policia, aquesta acció s’emmarca dins el pla per disminuir l’accidentalitat.

Les accions que es tindran en compte en els controls que duguin a terme els agents seran no regular la velocitat en funció de les dificultats de la circulació i els obstacles previsibles, canviar de direcció sense observar la presència d’altres vehicles i canviar de direcció sense advertir els altres usuaris de la via o bé a través d’una maniobra incorrecta. D’aquesta manera, es duran a terme controls específics en punts de la xarxa viària que es considerin claus per a la detecció d’algun d’aquests comportaments imprudents. S’incideix, una vegada més, que es dona a conèixer aquesta acció amb la intenció que els ciutadans estiguin assabentats que es durà a terme.

Font: ANA

La festa major d’Encamp més infantil comença aquest dimecres 15 d’agost

La festa major d’Encamp celebra una nova edició els dies 15 i 16 d’agost. Aprofitant el dimecres de festa, la comissió de festes d’Encamp esperen una gran afluència de gent en la combinació d’actes tradicionals i activitats populars per a tots els públics.

Enguany la festa major està especialment encarada als més petits, qui podran gaudir de diverses activitats durant els dos dies de festivitat. Malgrat això, el matí de dimecres començarà amb el tradicional concurs de pesca dels Cortals, per deixar pas a continuació als inflables als Arínsols i al campionat d’Andorra de ciclisme infantil al Prat Gran i la missa de la Mare de Déu a l’església de Santa Eulàlia, ja al migdia.

La tarda començarà amb el també tradicional concurs de botifarra al Cafè del Poble, més inflables als Arínsols i el ral·li sorpresa, que es concentrarà al Prat Gran. Després, a la plaça dels Arínsols, hi haurà un espectacle infantil, una festa de l’escuma i una ballada de sardanes. Finalment es farà el sopar del jovent i el ball de nit amb un grup de versions.

El dijous és la diada de Sant Roc i les activitats s’iniciaran al migdia amb una missa en honor al patró de la parròquia. Només de sortir, els padrins de més edat d’Encamp rebran un homenatge i se celebrarà un dinar popular al Prat Gran. A la tarda els infants seran els protagonistes de nou a la plaça Arínsols, on hi haurà inflables i la festa de l’escuma, i un show amb DucatiStunt. El final de la festa major s’encararà amb el ball de tarda al Prat Gran i el castell de focs d’artifici a la carretera de les Riberaigües.

Font: ANA

Detenen tres clients de dos hotels d’Andorra la Vella

La policia va detenir a Andorra la Vella un home i una dona no residents de 55 i 56 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit privat. Es van requerir els serveis dels agents en un hotel de la capital, ja que els detinguts estaven causant soroll en una de les habitacions. De fet, la policia va poder apreciar que es tractava d’una agressió mútua de parella. A més, el cos d’ordre va detenir també a Andorra la Vella un home no resident de 50 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública i contra l’honor. Es van requerir els serveis dels agents per part del personal d’un hotel de la capital, ja que el client estava causant un fort aldarull a la recepció de l’establiment. En el moment de ser controlat per la policia, va tenir una actitud desafiant, grollera i injuriosa envers els agents.

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 12 persones durant aquesta darrera setmana (del 6 al 12 d’agost). Les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra la seguretat del trànsit (4) i altres delictes (8).

En l’àmbit de la llar, la policia va detenir a Sant Julià de Lòria una dona i un home residents de 31 i 41 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic i, a més, a l’home se l’acusa d’un delicte contra l’administració de justícia. Els agents es desplacen al lloc dels fets per una agressió mútua de parella, tot i que l’home tenia una ordenança penal de prohibició d’entrar en contacte amb la dona. D’altra banda, la policia va detenir a Andorra la Vella un home resident de 31 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic per una desavinença de dues persones que havien estat parella, i on la víctima va ser empentada i esgarrapada (ferida lleu en una mà) pel detingut.

A més, la policia va detenir dos homes no residents, de 36 i 40 anys, respectivament, ocupants del mateix vehicle. El primer perquè va cometre una infracció al codi de la circulació perquè conduïa amb una taxa de 1,86 g/l. El segon, com a presumpte autor dels delictes contra la funció pública i contra l’honor, ja que va presentar una actitud arrogant i injuriosa enversa els agents, i també va desobeir reiteradament les seves ordres.

Destaca també una darrera detenció, la d’un home no resident de 51 anys, que va ser detingut per cometre una infracció del codi de la circulació, ja que circulava amb una taxa d’1,59 g/l. A més, se li van imputar els presumptes delictes contra la funció publica, contra l’honor i contra la seguretat en el tràfic jurídic. Des del primer moment, el detingut va presentar una actitud grollera i desafiant envers els agents, a qui va proferir injúries i, a més, es va identificar amb una identitat falsa.

Font: ANA

Partit entre el MoraBanc i el Pau Orthez per celebrar els 40 anys d’Escaldes-Engordany

El BC MoraBanc Andorra i l’Élan Béarnais Pau Orthez jugaran el 6 de setembre el primer trofeu de bàsquet 40 anys d’Escaldes-Engordany. Es tractarà d’un partit que servirà per commemorar el quarantè aniversari de la parròquia i que serà el primer partit a casa del MoraBanc en el marc de la pretemporada. El partit es disputarà a les 20 hores al pavelló del Prat Gran i serà d’entrada lliure. El podran veure unes 800 persones.

La cònsol major, Trini Marín, ha destacat que “la parròquia va ser pionera” quan el Festina va pujar a l’ACB i ha remarcat el compromís de la corporació per l’esport en general i el bàsquet en particular. El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ha recordat, de la seva part, que el club originàriament era el BC Escaldes així que la parròquia “ens ha vist néixer” tot i que fins i tot són “més vells” que la pròpia parròquia. Aixàs ha destacat que aquest partit serà un “luxe” i servirà per donar el tret de sortida a la nova temporada a casa. L’equip haurà disputat, prèviament, un partit contra el Baxi Manresa a Sant Julià de Vilatorta i el trofeu d’Escaldes serà el segon partit. El tercer serà el de la lliga catalana contra el Divina Seguros Joventut i si passessin a la final l’haurien de disputar el 9 de setembre. El 20 de setembre tenen previst un altre partit a Alguaire que en principi serà contra el Tecnyconta Saragossa, tot i que encara s’ha d’acabar de confirmar, segons Aixàs.

Aquest dilluns el club comença la pretemporada amb les revisions mèdiques i amb l’objectiu d’estar “en condicions de disputar” les diferents competicions en les que sigui present. “Volem competir al màxim nivell i fer-ho el millor possible”, ha destacat Aixàs. Quant a les noves incorporacions, començant per l’entrenador, Ibon Navarro, el president del club ha destacat que el d’aquest any és “un equip ben armat” i que ara com ara l’única qüestió que queda per resoldre és la sortida de Beqa Burjanadze. Quant a la captació de nous socis, ha destacat que espera que al setembre s’animi, tot i que hi ha hagut un degoteig constant al llarg de l’estiu.

Font: ANA

Troguet trasllada a Marsol la petició que els circuits dels autobusos es mantinguin sempre iguals

En el marc de les reunions per decidir el futur del pas d’autobusos per l’avinguda Meritxell, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s’ha reunit aquest dilluns al matí amb el gerent de la companyia La Hispano-Andorrana, Jordi Troguet, al qual ha comunicat, com ho va fer la setmana passada als representants de la Cooperativa Interurbana, que de moment els autobusos continuaran passant pel carrer Prat de la Creu. Troguet ha traslladat a Marsol la petició que sigui quina sigui la decisió final, les línies siguin sempre les mateixes per no confondre els usuaris.

D’aquesta manera, Troguet ha admès que estan d’acord que “s’ha de reduir” el pas dels autobusos per l’avinguda Meritxell però que dins el pla de transport que es defineixi aquestes vies per on passin els busos “no es tanquin” i, per tant, s’hagin de fer canvis. Troguet ha afegit que si la voluntat ha de ser la de connectar totes les línies d’autobusos amb l’estació nacional el més “lògic” és que aquests vehicles passin per Prat de la Creu i que la ruta es mantingui sempre igual.

Quant a l’avinguda Meritxell, el gerent de La Hispano Andorrana destaca que cada hora poden arribar a passar entre “40 i 50 autobusos i això és molt bèstia”, per la qual cosa creu que a poc a poc s’ha d’anar regulant. Recorda, però, que per accedir al Sant Ermengol l’única via d’accés ha de ser per l’avinguda Meritxell. També destaca que si finalment els autobusos no passen per Meritxell la gent s’hi acabarà acostumant, de la mateixa manera que va passar quan circulaven per davant de l’Escale o de l’illa Carlemany.

Després de reunir-se amb els responsables de les companyies que fan les línies regulars de transports de viatgers, Marsol contactarà també amb el Govern i està a l’espera de l’estudi de mobilitat de la vall central per prendre una decisió sobre l’establiment definitiu de les línies de transport, en especial a les avingudes Meritxell i Príncep Benlloch. Des del comú d’Andorra la Vella destaquen que “la vocació és que els autobusos que transitin en el futur pel centre de la capital siguin cada cop menys voluminosos i contaminants, si bé és cert que caldrà analitzar si això ho permeten les necessitats del servei de transport públic de viatgers”.

Font: ANA