En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 2635

En directe

La brújula

20:00 23:30


Troben 1.800 milions d’arbres ocults al desert del Sàhara

Per: el 29 de novembre de 2020

El Sàhara és el desert més gran de món, pel que és molt conegut. La seva extensió és similar a la de tot Estats Units. Les característiques d’aquestes terres són força específiques: grans dunes de terra, tempestes de sorra, clima àrid i més.

Davant d’aquest context, es fa gairebé impossible el desenvolupament de vida animal o vegetal; però contra tot pronòstic, científics han descobert una gran quantitat d’arbres.

Aquest descobriment s’ha aconseguit gràcies a un total de 11.000 imatges lliurades per la NASA que s’han combinat i han permès detectar aquests arbres. Així mateix, mitjançant intel·ligència artificial es va aconseguir detectar i comptabilitzar els arbres existents al Desert de Sàhara. Així, a través de les tecnologies s’ha pogut comprendre molt millor les veritables condicions d’aquesta zona tan poc explorada per l’home. Aquest estudi va ser liderat per Martin Brandt, acadèmic de la Universitat de Copenhaguen, a Dinamarca.