En directe


oients aquí avui: 2621

En directe


Les contractacions de temporada no han exhaurit ni el 40% de les quotes d’immigració fixades per al 2020-2021

Per: el 13 de gener de 2021

El Govern amb prou feines ha exhaurit el 40% de les quotes d’immigració de la temporada 2020-2021: de moment ha atorgat 1.248 autoritzacions de treball temporal de les 3.244 de què disposa per a tota la temporada. I del conjunt de sol·licituds rebudes, només n’ha denegat una quinzena: dues per antecedents penals, dues més per expulsions administratives i onze per tenir un ERTO vigent en la mateixa ocupació sol·licitada, nou de les quals s’han pogut acabar resolent favorablement perquè l’ERTO ha deixat de ser efectiu.

Ara per ara, el sector que ha contractat més treballadors de temporada és el del lloguer d’esquí, amb gairebé un 65% de les places exhaurides, seguit del de les pistes, amb més d’un 50%, i el de l’hoteleria, per sobre del 30%. A excepció dels camps de neu, en els altres dos casos hi ha hagut més demandes de ciutadans extracomunitaris que de comunitaris. Pel que fa als sectors del comerç, la neteja i les agències, en canvi, el Govern ha registrat molt poques sol·licituds, per sota del 20% de les que hi ha disponibles.

Si ens focalitzem en les nacionalitats, sobresurten les peticions argentines i espanyoles en la majoria de camps. L’hoteleria, amb 665 sol·licituds, n’ha rebut 255 de ciutadans argentins, 202 d’espanyols i una setantena d’italians. En les estacions d’esquí, en canvi, passen per davant els treballadors del país veí del sud, un total de 156, i els segueixen els argentins (147), els xilens (46) i els italians (40). Mentre que als comerços de lloguer, compten amb més personal argentí, que representen més de la meitat dels contractats, seguit dels espanyols i els italians.

Finalment, quant a la distribució per sexes, predominen els homes en tots els sectors de contractació de temporada, a excepció del de neteja. En les estacions d’esquí i les botigues de lloguer, prop d’un 65% de les persones contractades són homes, mentre que en el cas de l’hoteleria representen un 55%. I per edats, la franja majoritària va dels 26 als 40 anys, on es concentren entre un 60 i un 70% dels treballadors tant de l’hoteleria com de les pistes d’esquí i les botigues de lloguer.