En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


oients aquí avui: 2613

En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


ELS ESPORTS EN “UN MINUT”

Per: el 26 de gener de 2021

En esqui us direm que Carla Mijares ha tornat a guanyar aquest dimarts, després de vèncer dilluns a la FIS de Alpe di Siusi. La victòria ha estat a Plan de Corones, Itàlia, a l’eslàlom corresponent als Nacionals Júniors de San Marino, i amb una ampla presència internacional.

Amb aquesta cursa, Mijares fa 35 punts FIS, el que millora els 42 que havia assolit gràcies a les dues últimes curses.

A la competició han participat corredores arribades des dels Estats Units, Canadà, Itàlia, Alemanya, Àustria o Eslovàquia, entre altres.

Aquest dimarts també s’ha disputat un entrenament i un descens de la Copa d’Europa de velocitat a Orcieres, amb la presència de Joan Verdú i Matías Vargas. Verdú no ha pogut acabar la cursa, mentre que Vargas ha estat 49è.

Finalment l’equip masculí de tècnica a Plan de Corones, Itàlia, amb Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella, ha competit a l’eslàlom dels Nacionals Júniors de San Marino. Els dos han entrat en el top20, quedant 11e. I 19e.,  respectivament.

Aquest dimarts Roger Puig ha disputat dos descensos a Veysonnaz, el primer corresponent als Nacionals de Suïssa, i el segon WorldPAS. En els dos ha quedat quart, i a més ha assolit una millora del seu rànquing mundial. D’aquesta manera, l’esquiador andorrà s’ha classificat per als Jocs Paralímpics en aquesta disciplina.

En la primera cursa de descens, corresponent als Nacionals de Suïssa, Puig ha estat quart, en la segona cursa, un descens WorldPAS,   Puig també ha estat quart.

Amb aquest resultat, Puig obté els punts per millorar el rànquin mundial, en el qual  es situa   en la 11a. posició

Dimecres, continuen les curses de velocitat amb un supergegant dels Nacionals de Suïssa i un altre supergegant WorldPAS.

D’altra banda el debut d’Eder Sarabia com a entrenador del FC Andorra sembla que encara haurà d’esperar una setmana més, ja que tot fa pensar que el duel de dissabte contra el Cornellà també s’haurà d’ajornar per culpa del coronavirus i els casos detectats a l’equip rival. Fonts del club del Baix Llobregat ja donen per fet que els seus jugadors no tornaran als entrenaments fins al dimarts 2 de febrer. Fins llavors, es mantindran en quarantena a causa dels casos de Covid-19 detectats a la plantilla.

Per tant, a l’espera de la confirmació oficial per part de la Federació Espanyola, el partit de dissabte podria ser ajornat. Serà, doncs, el segon encontre consecutiu que no podran jugar pels positius detectats als seus rivals, desprès del brot detectat a la plantilla tricolor a l’inici de la temporada d’enguany.

Així doncs, el debut de Sarabia encara haurà d’esperar. Si no hi ha cap sorpresa més, arribaria el cap de setmana de 6 i 7 de febrer, al Johan Cruyff stadium de la ciutat esportiva del FC Barcelona. Aquesta temporada s’està convertint en un fet habitual ja l’ajornament d’encontres degut a la pandèmia.

El Comitè Olímpic Internacional, COI , ja està treballant de cara a que es puguin celebrar els Jocs Olímpics de Tokio, del 23 de juliol al 8 de agost, de 2021.

El COI davant els grans dubtes com ara la vacunació, els viatges i el públic, s’està plantejant fer un immens operatiu tipus bombolla, com ja va fer la NBA aquesta mateixa temporada, per tal de poder dur a terme la cita olímpica. Altra cosa serà si tots els països estaran disposats a participar en aquesta edició, i si els atletes també es plantejaran la seva assistència a la fita olímpica.

Segons una enquesta feta pel diari Kyodo News de Japó,  un 80% dels japonesos desitgen que els Jocs es cancel·lin o s’ajornin de nou.

Thomas Bach, el president del COI, ha reiterat en declaracions al diari de TIMES aquest dilluns,  que en aquests moments no tenen cap raó per creure que els Jocs no s’inauguraran el 23 de juliol a l’Estadi Olímpic de Tokio.

 

Redacció Esports – Carles Trillo