En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


oients aquí avui: 2656

En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


El Govern projecta un centre de recerca immunològica en els terrenys de Casa Rossell

Per: el 27 de gener de 2021

El Govern durà a terme un centre de recerca immunològica en els terrenys de Casa Rossell situats a Ordino. Així ho ha confirmat el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, a l’espai la Tertúlia d’aquesta casa malgrat que l’executiu no hagi volgut desvetllar-ho en la resposta escrita que ha fet arribar a la consellera socialdemòcrata Susanna Vela. De tota manera, Mortés ha indicat que en aquests moments el projecte està aturat per la situació sanitària, però que en cas de materialitzar-se seria molt positiu per a la parròquia.

Si bé el Ministeri d’Ordenament Territorial s’ha limitat a indicar que la idea dels terrenys és ubicar-hi alguna de les iniciatives del pla Horitzó 2023, ha volgut deixar clar que fa més de 20 anys que se subhasta periòdicament el lloguer de determinades finques rústiques de Casa Rossell, permetent-hi únicament els usos agraris i ramaders.

A més, aquests contractes van finalitzar el maig del 2020 i al juny es van tornar a subhastar per una durada màxima de cinc anys. Tot i així, l’acord preveu que el Govern, sempre que ho necessiti, pugui recuperar les bordes avisant prèviament, amb una antelació de com a mínim quinze dies.