En directe


oients aquí avui: 2746

En directe


100% ESPORTS

Per: el 28 de gener de 2021

L’equip espanyol A  ha guanyat el National Team Event del Trofeu Borrufa celebrat aquest dimecres a la pista del Parador Canaro contra Txèquia. La tercera posició ha estat per Andorra A,  format per Júlia Rodríguez, Hans Breitfuss, Aina Martí i Eric Ebri aconseguint d’aquesta manera la medalla de bronze.

Després de dos dies assolellats, la jornada d’ahir ha estat marcada pel fort vent i la pluja, que han obligat a suspendre el Super Gegant que s’havia de celebrar al matí. La meteorologia sí que ha permès, però, disputar el National Team, una prova d’eslàlom paral·lel nocturn.

Avui dijous s’està continuant amb el programa previst  amb el torn del Super Gegant.

D’altra banda, destacar que  aquest dimarts, en l’equador de la competició, es va realitzar un test d’antígens a tots els implicats en el Borrufa (corredors, entrenadors…). Tots els resultats va ser negatius, de manera que el trofeu segueix complint tots els protocols per garantir un entorn segur.

D’altra banda en motor us direm que les altes temperatures previstes en el Port d’Envalira els dies previs a la disputa de la tercera cita del calendari de les Crèdit Andorrà GSeries 2021, han obligat els organitzadors a ajornar el meeting previst per a aquest dissabte dia 30,  i traslladar-lo a la data de reserva el 13 de febrer, prevista al calendari.

En les classificacions provisionals, després de disputar-se la G1 i la G2, les diferències són notables, en alguns casos, però la realitat és que tot està en l’aire i, en totes les categories, hi ha diversos pilots amb opcions d’aconseguir els respectius títols.

Els encarregats del manteniment de la pista es posaran a treballar tan aviat les condicions meteorològiques siguin favorables. L’objectiu serà tenir les instal·lacions preparades al 100% per al primer dissabte de febrer dia 6, i poder disputar amb total normalitat la G4 del calendari de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

També us direm que victòria importantíssima aquest dimecres del MoraBanc Andorra al Gran Canària Arena per 63-66 en la tercera jornada del Top16. Victòria que obre de bat a bat la via dels somnis de jugar playoff dels tricolors perquè els posa amb dues victòries i una derrota al final de la primera volta del grup.

Un grup en què una de les places serà, gairebé segur per Unics Kazan, que ha guanyat els tres partits que ha jugat, i en la discussió per la segona el MoraBanc porta avantatge en nombre de victòries i sap que tant Gran Canària com Mornar Bar han de venir a la BMB encara.

Haver guanyat també és important perquè és la tercera en els darrers 4 partits, només s’ha perdut amb el R.Madrid, obrint una dinàmica positiva que es la que l’equip estava buscant després d’haver acabat ensopit i cansat la marató de partits de desembre i principis de gener.

El triomf s’ha fonamentat així, amb una nova exhibició de compromís defensiu i de treball. Però en partits d’aquest nivell sempre fa falta alguna cosa més per poder lligar una victòria i els més destacats han estat Tomasz Gielo en el tercer quart amb 4 triples, i 15 punts al final,  i Hannah Hannah, 16 punts i set assistències,  assumint la responsabilitat de manera continuada i especialment en la recta final del matx.

Dissabte a tres quarts de nou serà el torn de la lliga Endesa a la bombonera davant l’Iberostar Tenerife, encontre retransmès per Radio Valira-Cadena Pirenaica.

Aquest dijous, 28 de gener, s’han obert les inscripcions per a la Ultra Comapedrosa, la nova distància de 50 Km i +3.800 m de desnivell positiu, que es disputarà el 25 de juliol a la localitat andorrana d’Arinsal, en el marc de la Skyrace Comapedrosa. La nova prova proposa un traçat espectacular pel Comú de La Massana i els cims, carenes i boscos del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.

D’altra banda la Skyrace Comapedrosa, la distància insígnia d’aquesta cita, és una cursa que aplega tots els elements que defineixen l’Skyrunning. Una prova de 21 Km i 2.300 m de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Arinsal, que ofereix pujades exigents i baixades tècniques.

També el mateix dia es disputarà la seva “germana petita”, la Skyrace Arinsal que, amb 15 Km i +1.300 m, permet coronar el Pic de les Fonts. Les inscripcions per totes aquestes proves estan obertes i es poden efectuar al mateix web, www.skyracecomapedrosa.com.

El FC Andorra ha rebut la confirmació per part de la Real federación Española de Fútbol de la suspensió del partit contra la UE Cornellà, a causa dels contagis a la plantilla de l’equip Català.

El jugador tricolor Rai Marchan a fet declaracions al respecte del cessament de l’entrenador Nacho Castro.

El partit de la jornada 14 del grup III-A de la lliga de Segona Divisió B, i que estava previst per el dissabte 30 de gener a dos quarts de sis, serà re programat per la RFEF.

Al torneig d’Andrézieux-Boutheon, a França,  Vicky Jiménez  ha perdut aquest dimecres en dobles, amb l’espanyola Núria Parrizas, a la segona ronda de la competició, davant la parella formada per Laura-Ioana Paar i  Julia Wachaczyk, que van mostrar un millor tennis i van ser molt superiors.

Aquest dijous es disputarà l’individual,  Jiménez s’enfrontarà a la número 119 del rànquing WTA, la ucraïnesa Katarina Zavatska.

D’altra banda en esquí a Orcieres Merlette (França) ha acollit aquest dimecres la cursa de descens de la Copa d’Europa, amb Joan Verdú i Matías Vargas en el portilló de sortida. Verdú ha estat 11è, mentre que Vargas ha acabat 61è.

Durant la cursa, Verdú ha hagut d’esquivar una de les persones encarregades de deixar la pista a punt. El corredor que ha sortit abans de Verdú ha caigut, llavors el cap de carrera ha anunciat el start-stop, però just l’esquiador andorrà ja havia sortit del portilló. L’encarregat de pintar les línies a aquella zona de la pista, en sentir start-stop per ràdio, ha entrat a pintar. Quan Verdú ha arribat a la zona ha tingut la sort i el temps per veure’l i l’ha pogut esquivar.

Amb aquesta cursa, Verdú ha sumat 24 punts de Copa d’Europa, i a més ha assolit 35.78 punts FIS, millorant els actuals 39.02 que té en la disciplina.

Per acabar us direm que Adrián Campos, expilot de Fórmula 1 i figura clau de l’automobilisme a Espanya i molt conegut al Principat pels amants del motor, ha mort aquest dijous als 60 anys, de forma  sobtada i por causes que es desconeixen oficialment  Campos va disputar entre 1987 i 1988 un total de 21 curses en el Mundial de Fórmula 1 amb l’escuderia Minardi, tenint com a millor resultat una 14ª posició en el Gran Premi d’Espanya del 1987.

Redacció Esports – Carles Trillo