En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


oients aquí avui: 2712

En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


TOT ESPORTS A RÀDIO VALIRA

Per: el 2 de febrer de 2021

El FCA a presentat via  xarxes socials i la web oficial del club a Kike Saverio, davanter de 21 anys, que s’ incorpora a l’equip Tricolor desprès d’arribar a un acord de cessió amb el seu anterior club l’Osasuna.

Saverio, nascut a Gènova, Itàlia, amb nacionalitat equatoriana i espanyola, compta amb experiència en el FC Barcelona, tant en categories Juvenil, l’equip filial i inclús va arribar a debutar en un amistós amb el primer equip blaugrana a la temporada  2019 front al FC Cartagena. Amb Osasuna ha jugat en el primer equip i també al filial, l’ Osasuna Promeses.

El jugador s’incorporarà aquest dimarts als entrenaments a les ordres d’Eder Sarabia.

Un Eder Sarabia que ha manifestat les ganes de l’equip de tornar a la competició desprès de 2 partits sense competir degut als casos de Covid-19 als rivals tricolors.

Demà l’equip s’enfrontarà a domicili a l’Espanyol B a la ciutat esportiva Dani Jarque en un partit ajornat pels casos de covid en l’equip filial de Barcelona.

D’altra banda els esportistes Mimi Gutiérrez, Marc Oliveras, Pol Moya i Montserrat Garcia han estat escollits com a representants dels esportistes al ple del Comitè Olímpic Andorrà per al mandat 2021-2024.

Tal i com estipulen els estatuts de l’entitat, els atletes olímpics del país havien de triar dos esportistes dels Jocs d’hivern i dos dels Jocs d’estiu per ser els representants al ple i per tal d’escollir el nou president.

Les eleccions al COA segueixen el procés estipulat i està prevists que es duguin a terme per a final de mes o principis del mes de  març, en funció dels terminis, donat que durant els propers dies s’haurà de fer la sessió constitutiva del ple i triar els membres cooptats del comitè olímpic andorrà.

També us direm que la Federació Motociclista Internacional premiarà a la Federació Motociclista d’Andorra per les accions solidàries dutes a terme durant la pandèmia, per tant la FAM rebrà el reconeixement internacional Family Solidarity Trophy 2020.

Aquest guardó es va decidir durant l’assemblea general de la FIM, en què els representants andorrans van participar de manera telemàtica.

D’altra banda serà demà a partir de les 8 del vespre en directe a través de ràdio Valira – Cadena Pirenaica, que el MORABANC Andorra se la juga davant un Gran canària que ve de posar en molts problemes al R.Madrid a la lliga Endesa.

El partit arriba al bombonera desprès de la derrota en lliga ACB davant l’altre equip Canari, el Tenerife aquest passat cap de setmana.

També us expliquem que la Federació Andorrana de futbol ha arribat a un acord amb la Creu Roja Andorrana mitjançant el qual es garanteix, a partir de gener del 2021, la presència d’un equip de primers auxilis i una ambulància a tots els partits de la Lliga Unida.

Aquest conveni suposa un pas endavant en el futbol andorrà i per a la FAF, que sempre treballa per oferir un servei sanitari de garanties.

Es tracta d’un acord com el que van signar totes dues entitats , al qual es va pactar la presència d’un equip de primers auxilis i una ambulància als partits de la Lliga Multisegur Assegurances, almenys fins l’any 2024.

Totes dues categories compten amb més de 600 persones (entre jugadors i cossos tècnics) i 16 equip en competició. Cada cap de setmana, les lligues nacionals de Primera i Segona Divisió acullen 8 partits que, a partir d’aquest 2021, tindran aquest servei d’ambulància.

Per acabar us direm que la Federació Andorrana de patinatge passa per unes hores molt convulses, el nomenament de  Miquel Umbert com a tècnic seleccionador nacional ha aixecat molta polseguera i fins i tot 8 jugadors internacionals haurien renunciat a participar amb la selecció nacional. Carlos de Sousa, Gerard i Llorenç Miquel, Anton Borrell, Arnau i Nil Dilmé, i Oriol i Adrià Antequera no estarien disposats a jugar per Andorra si es manté la decisió del nomenament del nou entrenador. Els jugadors que defensaven la continuïtat de Climent Padrós al cap davant de l’equip nacional, no tornarien a vestir la tricolor. Els jugadors apostaven per tècnics com ara Edu Amat, del Lleida Llista Blava d’OK Lliga, Dani Moreno, del Barça sub-17, o Raúl Castillo, del CE Arenys d’OK Lliga Plata– com a candidats a la banqueta de l’absoluta o bé la continuïtat de l’actual tècnic. Veurem que passa en les properes hores o dies i si la situació es recondueix donat que el Campionat d’Europa que es farà a Itàlia del 23 al 30 d’agost ara mateix està a la corda fluixa i no està clar que Andorra s’hi pugui presentar.

Redacció Esports – Carles Trillo