En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1021

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Dos nous membres a la xarxa d’universitats de petits països impulsada per l’UdA

Per: el 3 de febrer de 2021

Andorra la Vella.-

La xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, Nusct), compta des d’aquesta setmana amb dos nous membres: la Universitat d’Akureyri (Islàndia) i la Universitat de Nicòsia (Xipre).

Amb aquestes dues incorporacions, ja són deu les institucions d’ensenyament superior, de deu països o territoris diferents, que formen part de l’entitat (Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre). Cal recordar que aquesta xarxa va ser liderada i impulsada el 2018 per la Universitat d’Andorra.

Segons s’informa a la pàgina web de l’UdA, la decisió s’ha pres per unanimitat de tots els rectors de les universitats membres, i respon a la voluntat de la Nusct d’aconseguir una representació nacional i territorial europea plenament inclusiva.

La Universitat d’Akureyri és una institució pública d’ensenyament superior establerta el 1987 i situada al nord d’Islàndia. Ofereix ensenyament presencial i virtual tant en islandès com en anglès i compta amb 2.500 estudiants.

De la seva banda, la Universitat de Nicòsia, la primera universitat privada en formar part de la xarxa Nusct, és la universitat més gran de Xipre quant a nombre de matriculats, amb més de 14.000 estudiants provinents de 100 països.

La xarxa Nusct va néixer l’any 2018 amb l’objectiu que les institucions de petits països i territoris europeus poguessin fer front comú als fòrums internacionals d’ensenyament superior, intercanviar bones pràctiques, aprofundir en les oportunitats de col·laboració acadèmica i de recerca, compartir estratègies, i ampliar l’oferta de mobilitat dels estudiants, personal docent, tècnic i de gestió dels seus membres.

Font: ANA