En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


oients aquí avui: 2518

En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


El raonador lamenta que el Govern faci cas omís de la seva petició de prorrogar la congelació dels contractes de lloguer

Per: el 19 de febrer de 2021

El raonador del ciutadà, Marc Vila, ha lamentat en declaracions a Ràdio Valira que el Govern de moment faci cas omís a la seva petició de seguir prorrogant la congelació dels contractes de lloguer mentre no es creï l’Institut de l’Habitatge i les polítiques que promogui comencin a donar els seus fruits.

De fet, Vila ha expressat cert neguit no només per aquesta manca de predisposició sinó també perquè alguns actors ja estan pressionant per frenar la seva petició. Tot i així, ha volgut recordar i posar de relleu que ell actua com a reflex dels principals problemes de la població i que el 2019 va obrir 151 expedients sobre aquesta matèria; el 2020, 114; i aquest 2021, la tendència és similar.

Malgrat aquesta situació, però, el raonador ha reconegut que des de fa tres anys s’està avançant en el bon sentit, tot i que més lentament del que ell i altres agents voldrien, com ho exemplifiquen les polítiques d’alguns comuns o l’inici de la construcció d’alguns pisos d’ús social. A més, ha agraït els esforços realitzats des del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut per anar adaptant els ajuts a la crisi actual.

En referència a les ajudes de l’habitatge, però, Vila ha admès que els topalls dels preus de lloguer són una mica irreals i que es poden correspondre a contractes antics però no als actuals. Ara bé, s’ha mostrat confiat que el futur Institut de l’Habitatge pugui resoldre un greuge com aquest elaborant un índex de preus.