En directe

Radioestadio

18:00 24:00


oients aquí avui: 1304

En directe

Radioestadio

18:00 24:00


ELS ESPORTS A COP D’ULL

Per: el 24 de febrer de 2021

Gran fitxatge del Barça de bàsquet, torna Pau Gasol desprès de 20 anys a la NBA i s’enfrontarà a MORABANC ANDORRA el proper 25 d’abril a la bombonera.

Així és, aquest dimarts s’ha fet oficial per part de Pau Gasol en un comunicat penjat a les xarxes socials, que el jugador de bàsquet  retorna al Barça dos dècades després de la seva marxa a la NBA. El pivot espanyol torna a la que va ser casa seva amb l’objectiu de tornar a competir desprès de les dos darreres temporades marcades per les lesions a la competició americana.

Pel camí, en els vint anys que ha durat el seu periple americà, Pau ha guanyat dues vegades la NBA amb els Lakers, ha estat elegit Rookie de l’any i 6 vegades a participat a l’All-Star game, a banda de sumar 11 històriques medalles amb la Selecció Espanyola. Tota una llegenda del bàsquet mundial que retorna al seu club als 40 anys. Esperem que el puguem veure competir contra Morabanc Andorra en el partit del proper 25 d’abril que enfrontarà ambdós conjunts a la bombonera.

D’altra banda aquest dimarts ha tingut lloc la primera cursa d’eslàlom FIS de les dues previstes a l’estació de San Bernardino (Suïssa), amb l’equip masculí de tècnica. Àxel Esteve i Àlex Rius han estat entre els millors.

Esteve ha finalitzat 7è. Per la seva part, Àlex Rius ha estat 12è. Així mateix, Xavier Cornella ha finalitzat 21è amb una bona segona mànega, on ha estat el 10è temps. No han finalitzat la primera mànega Ty Acosta ni Bartumeu Gabriel.

També us expliquem que de l’1 al 6 de març, Andorra tornarà a esdevenir l’epicentre mundial de l’esquí de muntanya. Enguany, l’estació de Vallnord Pal- Arinsal acull els Campionats Mundials amb la celebració de les dues proves ja habituals Vertical Race i Individual Race, així com la disputa de dues proves de disciplines espectaculars d’aquest esport:

La Sprint Race i la Relay Race. La Federació Andorrana de Muntanyisme ha realitzat, en els darrers mesos, una selecció de joves corredors andorrans que disputaran com a convidats, juntament amb l’Equip Nacional, algunes de les quatre proves de la Comapedrosa World Cup.

La selecció ha estat realitzada pel seleccionador nacional Xavier Comas, el director tècnic Carlo Ferrari i la resta de l’staff tècnic de la FAM i incorpora 6 corredors, tres de categoria masculina i tres de categoria femenina.

Per tant, l’Equip Nacional d’esquí de muntanya que representarà el país en les diferents proves dels Campionats Mundials estarà format per 15 atletes: David Albós, Xavier Areny, Gerber Martin i David Pérez en categoria sènior; Sergi Casabella, Marcel Prat, Carles Serra, Adrià Bartumeu i Laia SebasIà en categoria U23; Andrea Sinfreu en categoria U20 i Oriol Olm, Max Palmitjavila, Roger Turné, David Rogé i Lea Anción en categoria U18.

Per acabar ur direm que José Venancio ha estat aquest cap de setmana a Andorra, l’actual director tècnic de futbol sala de la Federació Espanyola ha estat present en el curs d’entrenador UEFA futsal B.

Venancio en el seu càrrec de instructor UEFA a pogut controlar , supervisar i avaluar que la FAF compleix els requisits marcats pel màxim organisme europeu, a nivell de formació.

Redacció Esports – Carles Trillo