En directe

Radioestadio

18:00 24:00


oients aquí avui: 1089

En directe

Radioestadio

18:00 24:00


HA COMENÇAT EL CAMPIONAT DEL MÓN D’ESQUÍ DE MUNTANYA

Per: el 2 de març de 2021

El campionat del món d’esquí de muntanya ha començat avui a Arinsal amb la disputa de l’esprint. Amb un total de 180 corredors de 18 països que hi participaran.

Les curses es celebraran des d’aquest dimarts i s’allargaran fins al dissabte.

Degut a l’actual situació sanitària, s’ha creat una espècie de bombolla  sanitària amb l’objectiu de fer uns mundials sense contagis, i serà obligatori haver passat una prova PCR o TMA per acreditar-se, hi haurà tests d’antígens al llarg de la setmana, i serà obligatori l’ús de la mascareta excepte en els moments de cursa.

Des de l’organització s’ha explicat que es vol reduir al màxim el contacte físic, i s’ha demanat que el públic no vagi a l’esdeveniment, ja que les quatre curses es  podran seguir en streaming, incloent la vertical de dissabte.

L’organització de Comapedrosa Andorra 2021 ha donat per inaugurats els Campionats del Món d’Esquí de Muntanya aquest dilluns, com dèiem anteriorment a Arinsal. Aquesta serà la segona vegada que el Principat acull aquest prestigiós esdeveniment. Durant el matí, l’esdeveniment ha realitzat la presentació oficial de la cursa, acompanyats del M.I. Sr. Xavier Espot, cap de Govern, l’Honorable Sra. Olga Molné, Cònsol  Major de la Massana, el Sr. Josep Lluch, vicepresident de la Federació Andorrana de Muntanyisme, el Sr. Josep Marticella, Director General de Vallnord – Pal Arinsal i finalment el Sr. Carlo Ferrari, director dels Campionats del Món. En aquesta, s’ha pogut presentar tots els detalls d’aquesta edició. Finalment, a la tarda, s’han donat per iniciats els Campionats amb la Cerimònia d’inauguració.  Els dos actes han estat molt emotius i tots els membres han volgut recordar al company Jaume Esteve.

la Sprint Race ha obert el campionat del món d’enguany. Es caracteritza per ser una modalitat molt ràpida on els corredors han de realitzar una primera pujada vertical fent transicions, arribar a un segon tram on s’han de calçar els esquís a la motxilla i pujar caminant i un darrer tram on s’ha de baixar esquiant passant obligatòriament per diferents portelles.

En categoria U18, Oriol Olm ha realitzat una excel·lent primera mànega completant el circuit en un temps de 3’00”, classificant-se en segona posició, a només 5” del primer corredor. El jove andorrà ha realitzat una molt bona semifinal aconseguint una lluitada plaça per a la final de la seva categoria. La mànega final ha estat molt ajustada amb un Olm molt competitiu en el primer tram de pujada i la conversió per fer el tram a peu. En els darrers metres i la baixada ha donat el seu màxim, travessant la línia de meta en meritòria quarta plaça.

En la mateixa categoria, Max Palmitjavila i David Rogé han finalitzat la primera mànega en 23a i 24a plaça respectivament. Roger Turné ha completat el circuit Sprint finalitzant en 26a posició.

En categoria femenina, Lea Anción ha donat el seu màxim realitzat la prova i aconseguint la 14a plaça.

En categoria U20, Andrea Sinfreu ha completat la prova en 10a posició.

En categoria sènior femenina, Laia Sebastià s’ha estrenat en aquesta modalitat de l’esquí de muntanya aconseguint una 26a plaça.

En categoria masculina, Xavi Areny i Sergi Casabella han estat els únics corredors que s’han classificat pels quarts de finals. Areny ho ha fet en 18a posició i Casabella en 30a posició. Ambdós corredors han donat el seu màxim en els quarts de finals, però no s’han pogut classificar per a les semifinals. David Pérez, Adrià Bartumeu i Marcel Prat no han pogut passar de la ronda classificatòria.

També us direm que L’equip de bicicleta de muntanya de l’Agrupació Ciclista Andorrana, l’ACA BTT Team, va  encetar la temporada 2021 amb una meritòria 11a posició d’Adrià Regada al campionat de la Copa Catalana Internacional celebrada aquest cap de setmana a Banyoles.

D’altra banda  Joan Verdú diu adeu a la temporada després de la caiguda que va patir a l’entrenament de la Copa d’Europa de descens de Sella Nevea a Itàlia. L’esquiador va patir contusions que van fer que es perdés la cursa i ahir va confirmar que no podrà córrer més aquesta  temporada.

Per acabar us direm que el candidat a president del FC Barcelona Joan Laporta visitarà  aquest dimecres el Principat per aconseguir el suport dels més de 600 socis del club que tenen dret a votar a Andorra. Laporta mantindrà una trobada amb els socis i simpatitzants del club a  dos quarts d’una al Parc Central, cita a la que acudirà acompanyat d’altres membres de la seva candidatura.

Redacció Esports – Carles Trillo