En directe

Estiu Onda Cero

00:00 24:00


oients aquí avui: 1150

En directe

Estiu Onda Cero

00:00 24:00


ESPORTS: DE TÒQUIO A CATALUNYA, PASSANT PER LA PANDÈMIA

Per: el 11 de març de 2021

El Comitè Olímpic Internacional (COI) pagarà les vacunes contra la Covid-19 que la Xina ha posat a la seva disposició pels esportistes olímpics i paralímpics que competeixin a Tòquio 2020. A més a més per cadascuna d’aquestes dosi, l’organisme esportiu donarà dues dosis més per a la població de país respectiu.

El president del COI, Thomas Bach, ho ha anunciat durant la 137 Sessió de comitè, que està reunit de forma telemàtica. “Un nombre significatiu d’equips olímpics ja han estat vacunats, d’acord amb les seves directrius nacionals de vacunació. Un altre nombre important ja ha rebut el compromís dels seus governs referent a això”, ha dit Thomas Bach. El president del COI ha explicat que han rebut una oferta del Comitè Olímpic Xinès, amfitrió dels Jocs d’hivern de Pequín 2022, que consisteix a posar a disposició dels participants en les dues edicions dels Jocs Olímpics, Tòquio 2020 i Pequín 2022 , dosis addicionals de vacunes. Ha dit que l’oferta s’inscriu en l’esperit olímpic de solidaritat i ha afegit: “Amb aquest esperit, el COI pagarà aquestes dosis addicionals de vacunes, no només per als equips olímpics, sinó també per als paralímpics.” Thomas Bach ha explicat que el COI va més enllà, i ha comentat que: “Per cadascuna d’aquestes dosis addicionals per a un equip olímpic i paralímpic, el COI pagarà dues dosis més que podran posar-se a disposició de la població de país respectiu, segons les seves necessitats.”

Durant l’assemblea telemàtica celebrada aquest dimarts, Thomas Bach va ser reelegit president del Comitè Olímpic Internacional (COI) fins a l’any 2025, quan completarà el període màxim de 12 anys en el càrrec que permet la Carta Olímpica. El dirigent alemany va rebre el vot favorable de 93 membres de l’assemblea, reunida de manera telemàtica en la seva 137a sessió, i es van registrar 1 vot en contra i 4 abstencions.

Thomas Bach va ser elegit per primer cop president del COI l’any 2013 i el juliol de 2020 va anunciar que aspiraria a la reelecció després de completar el seu primer mandat de vuit anys. El desembre de l’any passat es va confirmar que no hi hauria més aspirants.

D’altra banda una notícia que implica a tots els clubs andorrans que disputen competicions a Catalunya amb els seus equips de base. El Procicat va alleugerint les mesures de prohibició per pal·liar la Covid-19. Davant les millores en els índex de contagi, el pla de protecció civil de Catalunya ha anunciat avui el fi del confinament comarcal al territori, així com mesures que aporten oxigen al comerç i també a l’esport. En el nou paquet, que entrarà en vigor el proper dilluns 15 de març, el Procicat aixeca la prohibició a les competicions de nenes i nens federats menors de setze anys, el col·lectiu que quedava des de feia setmanes apartat de les primers mesures d’alleugeriment en el sector. Per tant, una vegada permesa la represa de les competicions que donen accés a altres competicions estatals  s’han autoritzat les competicions per a federats majors de 16 anys.

En la roda de premsa que s’ha fet, la consellera de salut, Alba Vergés, ha puntualitzat que les competicions podran ser obertes al públic sempre que hi hagi prèviament un seient pre-assignat però no en les competicions estatals i internacionals que tenen restriccions expresses d’altres organismes. Aquesta mesura doncs, podria obrir la porta a que des de la segona B fins al futbol formatiu es pugui permetre l’accés del públic als camps amb les mesures adients i pel que fa al bàsquet i d’altres esports tancats complint els protocols marcats.

Per als recintes a l’aire lliure, l’aforament màxim serà del 50% i per als espais tancats del 30%.

Redacció Esports – Carles Trillo