En directe

Estiu Onda Cero

00:00 24:00


oients aquí avui: 1264

En directe

Estiu Onda Cero

00:00 24:00


ELS ESPORTS A LES PORTES DEL CAP DE SETMANA

Per: el 12 de març de 2021

La FAF decideix no deixar entrar al públic als camps de futbol tot i que govern ha autoritzat un màxim d’aforament als esdeveniments esportius.

En referència a l’autorització del Consell de Ministres aquest dimecres de permetre l’accés de públic a les competicions esportives a Andorra, amb un aforament del 40% en espais oberts i del 20% en espais tancats:

Malgrat aquest canvi en les restriccions causades per la crisi sanitària que autoritza des d’ara l’accés d’espectadors, la Federació Andorrana de Futbol ha decidit continuar sense permetre l’entrada de públic a les competicions que organitza, prioritzant així la seguretat sanitària.

Malgrat que el desig de tots és el de tornar a la normalitat, el fet que en cada partit les banquetes dels dos equips ocupin gran part de les graderies -per tal de mantenir la distància de seguretat entre ells- que confronten amb les zones de tribuna a les instal·lacions de la FAF, impossibilita oferir més espai per donar cabuda als espectadors mantenint les distàncies; en definitiva, no es podria garantir la seguretat sanitària dels assistents.

Així doncs i pel que fa al futbol, els partits de la Lliga Multisegur, la Lliga Unida i la Copa Constitució, de moment continuaran disputant-se sense aficionats, com també els de la Lliga Viatges Pantours de futbol sala i les competicions de Base.

Pel que fa a la Base, el Departament de la Secretaria d’Estat d’Esports ens comunica que, degut a que els jugadors nascuts a l’any 2010, 2011 i 2012 no passen cribratge escolar, tampoc poden passar cribratge esportiu i per aquest motiu han de jugar amb mascareta obligatòriament. Això significa que les categories BENJAMÍ i ALEVÍ han de jugar amb mascareta.

Aquesta decisió es pren per una temporalitat indefinida i pot variar en funció de com avanci la pandèmia les pròximes setmanes/mesos.

D’altra banda la lliga Multisegur Assegurances arriba aquest cap de setmana a la jornada nº13. A només mancarà, desprès de disputar-se aquesta, 1 jornada per acabar la fase regular, encara està per decidir quins 3 equips acompanyaran a l’Inter Club Escaldes en la lluita pel títol d’enguany.

Els partits que es disputaran tots aquest diumenge són els següents:

Penya Encarnada d’Andorra vs Atletic Club Escaldes

UE Sant Julià vs UE Santa Coloma A, en directe a dos quarts de dotze del migdia a través de Ràdio Valira Cadena Pirenaica.

E. Engordany vs CE Carroi

FC Santa Coloma vs Inter Club Escaldes

Per tant jornada quasi decisiva abans de l’aturada per seleccions, ja que desprès tant sols restarà la 14ª i darrera jornada abans de saber quins equips disputaran el play – off pel títol de 1ªdivisió,  i quins lluitaran per mantenir la categoria.

També us expliquem que Andorra acollirà la fase de classificació per a l’Europeu femení sub-19 de la temporada 2021-2022 que es disputarà del 19 al 25 d’octubre d’aquest any. La selecció nacional, que debutarà en competició oficial, va quedar enquadrada al grup B3, Lliga B grup 3, juntament amb Gal·les, Albània i Moldàvia, segons el resultat del sorteig que es va celebrar ahir.

En futbol sala el CE Sant Julià  jugarà aquest dissabte la fase de permanència a Tercera Divisió Nacional Espanyola rebent a casa el Sant Sadurní a les  sis de la tarda per començar aquesta dura competició.

La fase de descens, obligarà els jugadors de Jorge Dias a no perdre en els partits que es juguin al pavelló lauredià per tenir les màximes opcions de mantenir la categoria.

Després de la eliminació de la EUROCUP, l’equip només te la competició de l’ACB enguany. Cal posar els 5 sentits de cara a classificar-se entre els 8 primers per tenir opcions de disputar el títol.

Els dos equips s’han enfrontat un total de 19 vegades amb 10 victòries andorranes i 9 andaluses.

El betis es 2on per la cua i MBA es troba a la 10ena posició de la lliga.

El precedent a la bombonera es de victòria de MBA per 72 a 55 el passat mes de desembre.

El matx es preveu molt igualat i l’equip podria tenir la baixa de Tyson Pérez,  encara no recuperat de les seves molèsties. L’equip es retrobarà amb Jerome Jordan que va militar al club tricolor la temporada 2018-19.

Pel que fa al FCA complirà  jornada de descans abans d’afrontar les dues darreres jornades vitals per classificar-se per poder tenir opcions d’ascens a la segona B pro.

Més coses, la Fed.Ando.Muntanyisme ens ha informat

que Sergi Casabella i Gerber Martín han acabat la Pierra Menta, campionats del món de llarga distància per equips,  en 14a.posició  i han completat la prova en 3 h28 minuts i 25 segons.

 

Redacció Esports – Carles Trillo