En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 2747

En directe

La brújula

20:00 23:30


ELS ESPORTS DEL DIMARTS PER RÀDIO VALIRA

Per: el 16 de març de 2021

L’equip masculí de tècnica ha disputat avui el gegant FIS de San Vigilio-Kronplatz (Itàlia), amb Àxel Esteve al top20. Esteve ha finalitzat 19è.

L’estació de San Vigilio-Kronplatz ha acollit avui també un gegant FIS femení, amb Carla Mijares i Íria Medina. Mijares ha finalitzat en la 32ª posició i Íria Medina no ha pogut completar la segona mànega.

Els esquiadors d’Special Olympics van gaudir el passat cap de setmana d’una doble cita especial. Per una part, van participat a la 12ª Copa d’Andorra d’esquí alpí, una cursa social en què van gaudir d’un dia d’esquí a Grandvalira, i per altra, van poder conèixer de prop Mireia Gutiérrez, que va passar el matí amb tot el grup.

La jornada va ser molt gratificant i d’un alt aprenentatge de valors i esport per a totes i tots els participants. En un dia de competició social, on el resultat era el de menys, es tractava de fer cohesió entre el grup i gaudir de la natura i l’esquí en companyia.

Mireia Gutiérrez va participar en l’acte formant part de l’acompanyament que els esquiadors tenien a cada baixada. L’andorrana va destacar com de gratificant és formar part d’un acte així juntament amb els esquiadors i esquiadores d’Special Olympics, dels quals s’aprèn tant de la vida i de la il·lusió que transmeten.

D’altra banda tot i que queden una mica lluny, el subcampionat en les Winning Sèries Karting (2010) o el títol de campió d’Espanya en la categoria cadet (2012), Àlex Machado continua lluitant en diversos fronts per a fer-se un espai en el món de la competició automobilística internacional.

En el decurs de la present temporada el pilot andorrà comptarà amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra per a aconseguir els seus objectius, tant en el món del karting com en l’entrada en una categoria superior, que no pot ser una altra que l’inici en les proves de monoplaces.

Machado ja va fer un primer pas l’anterior temporada per a formar part de les graelles dels campionats de major notorietat de la F4, com pot ser l’anglès.

Per a presentar-se, un requisit imprescindible era no haver competit mai ni en monoplaces ni en turismes. Machado complia amb aquesta condició, a més mai havia tingut ocasió de fer test amb vehicles de les esmentades característiques.

Tal i com dèiem al migdia, tot apunta a que el Penya d’Andorra de la lliga Multisegur Assegurances no està al dia en el pagament de les fitxes als jugadors del primer equip. El conjunt ja no es va entrenar un dia de la setmana passada per aquest motiu, per tal de denunciar el seu malestar,  i el cap de setmana va perdre per 8-0 davant l’Atlètic Escaldes. Tot i que el president manifesta que la situació està provocada per la FAF, en no enviar la part de la subvenció que els hi pertoca, semblaria ser que hauria arribat a un acord amb els futbolistes per arreglar la situació.

També us expliquem que en bàsquet derrota del Cadí la Seu a la lliga Femenina de bàsquet a la pista del Campus Promete de Logronyo per un ajustat 73-69, 20 dies després de l’últim partit que havia disputat el Sedis, desfeta de l’equip de Bernat Canut que deixa l’equip de l’Alt Urgell més lluny del play-off pel títol,  malgrat que conserva l’average particular amb el rival d’ahir.

L’Hotel Plaza Cycling Team, l’antic MVK12, ha començat aquest cap de setmana la temporada amb la participació a les Grans Clàssiques 2021. Així és l’anterior MVK12, patrocinat per Maverick Viñales,  ha començat la seva nova etapa patrocinat per l’Hotel Plaza i aquest cap de setmana a donat el tret de sortida de la temporada amb la participació a les Grans Clàssiques de la temporada 2021.  Primer va ser a la 50a edició del Trofeu Joan Escolà, que va tenir lloc dissabte a Sabadell, amb l’objectiu d’aconseguir obtenir el ritme de competició i intentar estar al capdavant. L’endemà es va disputar el 91è Campionat de Sabadell, una cursa de 120 quilòmetres que també es va acabar decidint a l’esprint. Òscar Cabanas va ser 48è i Miquel Martínez, 60è.

D’altra banda l’alpinista resident al Principat d’Andorra Gonzalo Fernández intentarà fer aquest estiu el cim del Gasherbrum II, un dels 14 vuit mils del del món amb una altitud de 8.035 metres. L’alpinista formarà part de l’expedició de l’Altitude Team conjuntament amb quatre alpinistes més (Lluís Cortadellas, Ignasi Sala, Albert Villarroya i Ferran Pérez). L’expedició iniciarà el seu camí el 14 de juny i l’objectiu és fer el cim  sense l’ajuda de xerpes i sense oxigen artificial.

També us expliquem que aquest dimarts, l’ex tennista professional Francisco “Pato” Clavet farà un clínic en el Princiesport. L’objectiu del clínic és el de seguir dotant de coneixements i punts de vista diferents, als tennistes i amats de l’esport de la raqueta del Principat. En aquest sentit Clavet, amb 15 anys de carrera i més de 700 partits com a professional pot ser una bona referència.

El clínic que començarà a les 6 de la tarda tindrà com a protagonistes els més petits del club andorrà, i a partir de les 7 de la tarda anirà més destinat als adults.

Per acabar us direm en EEsports aquest dilluns a deixat Andorra sense cap opció  de passar a la segona fase de la qualificació per l’Europeu PES 2021 al caure en els dos darrers partits de la fase davant Montenegro 7-2 i davant Kosovo 2-0, els del Principat han conegut la victòria en cap dels quatre enfrontaments disputats.

Redacció Esports – Carles Trillo