En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 2568

En directe

La brújula

20:00 23:30


ELS ESPORTS DEL DIJOUS A RÀDIO VALIRA

Per: el 8 d'abril de 2021

La cursa ciclista La Purito 2021,  tampoc es podrà celebrar, segons van anunciar ahir Joaquim Purito Rodríguez i l’organització de la marxa a les xarxes socials.

Joaquim Purito Rodríguez i l’organització de la marxa van anunciar aquest dimecres a les xarxes socials, que no organitzaran la cita per culpa de la pandèmia,  sent d’aquesta manera el segon any consecutiu que s’ha d’anul·lar la prova cicloturística. No és un adeu, és un fins després, amb aquesta frase van anunciar-ho esperant que La Purito pugui tornar el 2022.

També us expliquem que el confinament comarcal que va decretar ahir per sorpresa el govern de la generalitat de Catalunya, davant l’empitjorament de les dades de la Covid-19,  no afectarà les competicions esportives dels equips amateurs o de base, molts dels quals ja havien començat finalment les seves competicions després de llargues setmanes d’espera.

Ho va confirmar el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, en la roda de premsa de la tarda per exposar el nou pla per combatre la pandèmia: “En les competicions esportives autoritzades, es permet la mobilitat comarcal.”  Per tant els equips andorrans podran seguir desenvolupant les seves competicions com fins ara, a l’espera de que pugui haver un nou canvi de restriccions properament.

D’altra banda tot i la pandèmia, les curses de muntanya no s’aturen …

Maria Dolsa i Àlex Urbina competiran a l’Ultra Sierra Nevada aquest cap de setmana. La primera ho farà a la prova Trail de 60 quilòmetres i amb un desnivell de 3.710 metres positius i 2.650 metres negatius. El segon ho farà a la prova reina, l’Ultra de 97,5 quilòmetres i amb un desnivell de 5.480 metres positius i 3.900 metres negatius.

Seguim amb més actualitat …

Endika Díez, palista de Barakaldo del Leka Enea i vigent campió d’Espanya de tennis taula, es troba des de dilluns al país, on s’estarà fins aquest divendres, per alliçonar els joves jugadors del Club Tennis Taula Valls del Nord. El jugador ha quedat enlluernat per la gran qualitat del jove palista andorrà, Oriol Martínez.

Us direm …

Que tots els jugadors dels equips de la base de l’Enfaf seran a partir d’ara reconeguts per la UEFA com futbolistes formats a Andorra. Es tracta d’un acord que la Federació Andorrana de Futbol ha estat treballant des de fa temps per aconseguir l’aprovació d’un conveni tan peculiar dins el món del futbol com difícil d’aconseguir, degut a que els equips de l’Enfaf estan establerts al Principat i gestionats per la FAF, però a l’hora estan afiliats i participen en les competicions que organitza la Real Federación Española de Fútbol (RFEF).

El conveni suposa un pas endavant de la FAF en el marc del futbol formatiu, que està contemplat dins del Repte d’Andorra ,el Pla Estratègic a desenvolupar fins l’any 2024. Amb la ferma finalitat de protegir la base del futbol andorrà, aquest acord serà una eina més que permetrà ampliar el ventall de jugadors formats al Principat. Aquest nou marc aplicable a l’Enfaf afecta a tots els seus equips de les categories inferiors de futbol i de futbol sala, tant masculines com femenines.

L’arribada d’un nou reforç per MORABANC ANDORRA i l’operació de Palsson marquen l’actualitat esportiva del club …   

Arriba un nou reforç pel MORABANC ANDORRA. L’internacional argentí Fausto Ruesga ha firmat per les properes 4 temporades i acabarà la temporada amb el  conjunt d’Ibon Navarro. Ruesga és un aler de 20 anys i 1.98 que arriba provinent del Weber Bahía Basket,  amb el que aquesta temporada ha jugat 34 partits acreditant 13 punts i més de 8 rebots amb 30 minuts de mitja en pista.

L’argentí ha avançat la seva arribada a Andorra per les circumstàncies de baixes que té l’equip ara mateix i  es preveu que el 15 d’abril ja que estigui a les ordres  del tècnic tricolor.  No deixem el bàsquet ja que la temporada ha acabat ja per Haukur Palsson que haurà de passar pel quiròfan properament per la seva lesió al turmell dret. El període de recuperació està estimat en 4 mesos.

Es notícia d’avui …

L’Andorra Women Trial Team afronta la seva segona temporada amb moltes ganes i il·lusió amb l’objectiu de seguir la dinàmica de millorar els resultats de l’any anterior i anar agafant experiència. Amb aquestes paraules, l’entrenador de l’equip, Oriol Pi, afronta les competicions d’enguany amb l’equip format per les cinc noies: Maria Font, Alèxia Lladó, Lola Gabriel, Aitana Núñez i Laia Pi, per tal de “seguir amb la línia de treballar i amb ganes de seguir endavant”. A partir d’aquí, ha declarat que cada cop els resultats aniran sent millors, ja que el trial és un esport que necessitat molta habilitat tècnica, la qual s’aconsegueix “entrenant cada dia”.

 

Redacció Esports – Carles Trillo