En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


oients aquí avui: 2713

En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


LES SEMIFINALS DE LA COPA CONSTITUCIÓ PROTECVALL COMENCEN AVUI

Per: el 14 d'abril de 2021

Després d’un any de pausa a causa de la pandèmia, torna l’automobilisme de velocitat en muntanya al principat d’Andorra.

Els dies 19 i 20 de juny es disputarà la Pujada Arinsal, cursa puntuable per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió (tercera prova del calendari), i també per la ‘Ligue du Sport Automobile Occitanie Pyrénées’, campionat per al que puntuen totes les curses de muntanya i d’altres especialitats de la zona. La cursa es disputarà a la carretera CS-520 a l’estació d’esquí d’Arinsal, amb el punt d’arribada situat a 1.907 metres d’altitud.

El campionat francès per al que puntuarà la Pujada Arinsal està reservat a vehicles Sport (Sèrie A) i de Producció (Sèrie B), una amalgama d’unitats que podrien perfectament competir en el campionat de 1a divisió.

Ja que els vehicles s’ajusten a una determinada reglamentació tècnica, totes les altres màquines –andorranes, espanyoles o franceses– que no les compleixin podran competir en una categoria creada especialment per l’Automòbil Club d’Andorra, la ‘Sèrie Nacional’, que permetrà que monoplaces, turismes o vehicles clàssics puguin participar també a la Pujada Arinsal, amb classificació i premis només per a ells. Aquesta categoria substituirà a la Legend, donat que aquests cotxes estaran inclosos a la ‘Sèrie Nacional’.

12 medalles per l’atletisme Andorrà ...

D’altra banda Andorra Atletisme, marca de la Federació Andorrana d’atletisme que permet competir a l’estranger com a club, va sumar un total de 438 punts , aconseguint el segon lloc a la primera jornada del Campionat de Catalunya de Clubs, antiga Lliga Catalana, en categoria D que es va portar a terme a l’Estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell (Girona).  Els andorrans varen sumar un total de dotze medalles.

Varen aconseguir medalla d’or: Pol Moya, en els 800; Bruna Luque, en els 400 tanques i Miquel Vílchez, en perxa. Andorra atletisme va aconseguir medalles d’argent de la mà d’Unai Olea en pes; Pau Blasi en els 200; Eloi Vilella en el salt de llargada i Cristina Martins i Carles Gómez en els 800. El relleus de 4×400 també va aconseguir l’argent.

La segona jornada del Campionat de Catalunya de clubs, de categoria D, es portarà a terme el 18 d’abril a Castellar del Vallès.

El motociclisme ha tornat  la competició …

El passat cap de setmana. L’andorrà Jordi Raposeiras ha aconseguit un meritori 16è lloc a la Copa Kawa, a la primera prova portada a terme en el circuit de Jerez. El campionat de Superbikes júnior va tenir un total de 44 pilots a la graella que va fer “perillosa” la participació.

A la primera prova, el pilot del Principat va classificar-se en 25a posició, en una cursa que es va aturar a la 6a volta que es va reprendre desprès amb una nova cursa a 5 voltes.

Aquest vespre i demà dijous  es disputen les semifinals de la copa Constitució Protecvall de futbol.

Avui es disputarà la primera semifinal de la Copa Constitució amb el duel que enfrontarà el vigent campió, l’Inter Club d’Escaldes, i la UE Sant Julià al centre d’entrenament de la FAF de la Massana  a dos quarts de vuit del vespre, i demà s’enfrontaran FC Santa Coloma i Atlètic Escaldes a la mateixa hoa, tots dos encontres retransmessos per Ràdio Valira – Cadena Pirenaica en directe.

També us direm que en Para esquí alpí l’andorrà Roger Puig ha tancat la temporada a Àustria i el balanç d’aquest hivern no pot ser més positiu. Així ho ha manifestat el responsable de l’equip Ignasi Puig, que considera que s’han aconseguit els objectius marcats. L’andorrà ha finalitzat 15è en el rànquing ‘overall’ de la Copa del Món, 10è en eslàlom i 11è en gegant.

Morabanc torna als entrenaments …

D’altra banda el Morabanc Andorra ja ha pogut tornar als entrenaments amb els 5 efectius més Albert Pons que compta Ibon Navarro de la primera plantilla. Desprès de les proves efectuades PCR i d’anàlisi en sang, no s’han detectat més positius per Covid en la plantilla.

Demà està previst que arribi al principat la nova incorporació, l’argentí Fausto Ruesga que ajudarà a l’equip en aquesta fase insòlita entre lesions i afectats per la Covid-19.

Tennis taula:

Us informem que La Federació Espanyola de Tennis de Taula ha seleccionat la jove promesa andorrana Oriol Martínez per formar part d’una estada de tecnificació a Reus entre el 16 i el 18 d’abril. La concentració es desenvoluparà al Club Tennis Taula Ganxets i estarà dirigida per José Luis Andrade, director tècnic de la Federació Catalana de Tennis de Taula. La progressió de Martínez sembla no tenir sostre i el jove andorrà segueix sorprenent a tots els tècnics del tennis taula espanyol.

Jocs Olímpics Tòquio 2020

Per acabar us direm que s’instaura el concepte de quarantena adaptada, a 100 dies de l’inici dels Jocs de Tòquio.

El COI diu que els esportistes seran controlats abans dels Jocs, a l’arribar al Japó i molt sovint durant els Jocs, i viuran en una bombolla entre la Vila i els llocs de competició.

Els participants en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 no hauran de fer els 14 dies de quarantena obligatòria en arribar al Japó, com fan ara els japonesos i els residents que viatgen des de l’estranger, però sí a una “quarantena adaptada”. Aquest és un nou concepte que ha exposat el COI en una conferència de premsa per celebrar els 100 dies que falten per a la inauguració.

 

Redacció Esports – Carles Trillo