En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 3676

En directe

La brújula

20:00 23:30


Els pilots de l’ACA Esport, protagonistes al Campionat de Catalunya de Muntanya

Per: el 19 d'abril de 2021

Andorra la Vella.-

Ramón Plaus i Edgar Montellà, al volant dels seus respectius Silver Car, han tornat a mantenir una bonica lluita per aconseguir el triomf a la categoria CM-Promoció.

Després de la intensa matinal, el triomf ha tornat a ser per l’experiència de Plaus, encara que només fos per la mínima diferència de 2 dècimes respecte a un Montellà que va lluitar per vèncer al seu mentor. De la mateixa manera que va succeir a Alcover, Plaus i Montellà també han ocupat una posició al podi absolut de la prova del Moto Club Manresa. En aquest cas han acabat segon i tercer, ja que el vencedor inqüestionable de la XXII Pujada Callús-Sant Mateu del Bages d’aquest diumenge ha estat Francesc Munné (DemonCar). Per una banda, Plaus s’ha mostrat satisfet del resultat i ha indicat que “tenint en compte que Munné juga en una altra lliga, hem fet el que havíem de fer, o sigui ser els més ràpids entre els CM-Promoció”. A més, ha comentat que després del temps en la primera pujada era molt difícil que el pogués millorar. Per altra banda, Montellà no ha pogut disputar la segona tanda d’entrenaments. Tot i així, ha indicat que la roda ha aguantat i que “el crono ha estat molt bo, a 2 dècimes” de Plaus.

Una vegada superats amb èxit els dos primers reptes del Campionat de Catalunya de Muntanya, Montellà i el seu equip obriran una nova carpeta en la temporada 2021, la del campionat d’Espanya, a mitjans de maig (dies 15 i 16). “Ens desplaçarem a Astúries per a disputar la Pujada al Fito, primer contacte amb els rivals del nacional espanyol de l’especialitat”, ha comentat.

Felipe Brandao (SpeedCar GTR) i Ramiro Acevedo (SpeedCar GT1000) també van competir en la categoria CM-Promoció, aconseguint una meritòria cinquena i sisena posició respectivament. Tots dos pilots van disputar a Sant Mateu la seva primera competició amb les mecàniques esmentades. En aquest sentit, Brandao ha comentat que “sens dubte el període d’adaptació serà indispensable”, remarcant que no pensava que la diferència fos tan gran i amb un pilotatge tan diferent. Així mateix, Acevedo va tenir clar que “no lluitaré per guanyar, el meu objectiu és passar-ho bé i tornar amb el cotxe sencer a casa després de cada carrera”.

D’altra banda, el jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, Marc Solsona, no va poder iniciar la temporada competint a la Pujada Callús-Sant Mateu del Bages. El seu calendari inicial per al 2021 va haver de ser modificat per motius personals. La celebració de la prova del Moto Club Manresa ha enxampat al Marc en ple procés d’exàmens.

Gerard de la Casa (Subaru WRX) va tornar a ser protagonista a la categoria de Turismes, ja que una vegada més va haver d’enfrontar-se en una lluita desigual amb els Porsche de Jordi Gaig i Joan Salvans, en la qual va ocupar una tercera posició després d’una bona primera mànega. Amb un crono de 2’48″750 va quedar a 42 mil·lèsimes de Salvans. No obstant això, en la segona pujada de carrera el Subaru va dir prou i l’intent del pilot de Gedith Center de millorar el seu crono es va frustrar sense poder travessar la línia d’arribada. A partir d’ara, De la Casa i el seu equip se centraran en la seva participació a la Pujada al Fito. “Amb tota seguretat estarem a Astúries en l’inici del Campionat d’Espanya de l’especialitat amb l’ànim d’estar entre els millors turismes”, ha indicat.

La pròxima pujada vàlida per al Campionat de Catalunya de l’especialitat es disputarà a mitjans de maig, en concret el diumenge dia 23, en un escenari més conegut. Es tracta de la Pujada a la Trona que, després de deu anys d’absència, tornarà al català de muntanya de la mà de Vline-Org.

Font: ANA