En directe

Radioestadio

18:00 24:00


oients aquí avui: 1267

En directe

Radioestadio

18:00 24:00


INDIGNATS AMB L’ACB!!!

Per: el 27 d'abril de 2021

El Morabanc indignat amb l’ACB …

La patronal del bàsquet espanyol. La unió dels clubs de la màxima categoria són els que formen la ACB (Asociación de Clubs de Baloncesto), la qual gestiona la que diuen que és la millor lliga d’Europa. Aquesta etiqueta que se l’ha guanyat a pols, amb els anys, es pot veure tacada per una gestió poc permissiva pel que fa als clubs que formen part d’ella, en una temporada marcada per la crisi sanitària de la Covid19. Les plantilles que militen a la Lliga Endesa han patit de diferent manera les conseqüències de la Covid19, l’ACB encapçalada pel seu president, el madrileny Antonio Martín obliga a jugar vuit partits en dues setmanes, a una plantilla la del Morabanc Andorra que encara està patint el primer brot de  la malaltia que va viure al novembre del 2020 i que ha tornat a tenir un altre brot durant el mes d’abril.  Amb nou jugadors disponibles, tres dels quals varen precipitar la seva tornada, el passat cap de setmana davant el FC Barcelona, fa que l’exigència de la patronal sigui desmesurada, en  una clara inhibició per tenir cura dels protagonistes de la competició: els jugadors.

Aquest dimarts al migdia, el tècnic del Morabanc Andorra, Ibón Navarro s’ha convertit en portaveu dels jugadors i l’staff tècnic del club del Principat en llegir un comunicat adreçat a la mateixa direcció de l’ACB. Un comunicat en el que es demana “tres dies de descans” entre setmana i setmana per facilitar que els jugadors puguin recuperar. Tres únics dies per allargar la competició i no posar en perill, encara més, la salut dels jugadors. El propi Ibon Navarro ha deixat clar que “volem jugar i donarem el màxim de les nostres possibilitats”

Però en aquest conflicte que ja dura unes setmanes, on la ACB no ha volgut baixar les seves pretensions, també entra en joc la ABP, que té com a Secretaria General, a l’exjugador Rafa Jofresa i que després d’una piulada emesa, deixa molt enlaire si veritablement el seu objectiu és procurar pels seus associats. Incomprensiblement, de moment, la resta de clubs callen. Una mostra més que l’esport professional no entén ni de valors ni de companyerisme. Tothom va a la seva, almenys, de moment.

Tennis femení …

També us direm que La tennista andorrana Viki Jiménez jugarà davant l’holandesa Kiki Bertens, cap de sèrie número 7 del Màster 1000 MMO, el partit de primera ronda del torneig madrileny, després del sorteig que s’ha portat a terme en el dia d’avui. La tennista andorrana que jugarà per primera vegada una primera ronda del quadre gran d’un Màster 1000, ja entrena a les instal·lacions de la Caja Màgica on es disputa la competició.

Ciclisme femení …

Per acabar us expliquem que la ciclista ordinenca, Neus Serracanta va debutar, aquest passat cap de setmana, a la Copa d’Espanya de ciclisme en ruta que es va portar a terme a la població guipuzcoana de Beasain, amb un total de 80 km. L’andorrana, que participava per primera vegada en una prova d’aquest nivell es va veure immersa en una gran caiguda que va comportar una pèrdua de temps considerable que al final va ser clau perquè no pogués finalitzar la prova. Com ella, la majoria de participants varen patir l’efecte de la caiguda ja que de les dues centes participants només varen poder finalitzar seixanta-tres. Tot i així, Serracanta s’ha mostrat “contenta per competir en aquest nivell, en una prova molt dura i on m’ha servit per agafar experiència de cara al futur”. Vita Heine del Massi, va aconseguir la victòria.

Redacció Esports – Carles Trillo