En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 3569

En directe

La brújula

20:00 23:30


Els usuaris del programa ‘Envelliment saludable’ de la Fundació Crèdit Andorrà participen en tallers del Thyssen

Per: el 4 de maig de 2021

Andorra la Vella.-

El Museu Carmen Thyssen Andorra oferirà als usuaris del programa ‘Envelliment saludable’ de la Fundació Crèdit Andorrà, la participació en tallers per a majors de 60 anys a les instal·lacions museístiques a partir del mes de maig.

El programa ‘Envelliment saludable’, de la Fundació Crèdit Andorrà, està destinat a posar a disposició de les persones més grans de 60 anys, que són usuàries de L’espai, el centre social d’activitats i formació, eines que els permetin assolir un major benestar. La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixement que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre altres. Entre l’ampli ventall de propostes s’inclou la visita guiada a l’equipament museístic. A més, com a novetat d’aquesta temporada, els usuaris participaran en la realització d’activitats i tallers manuals.

Tal com ha manifestat la directora la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros, estan molt contents de poder dur a terme aquesta col·laboració amb el Museu Carmen Thyssen Andorra. “Pensem que és una activitat molt interessant per als usuaris del programa ‘Envelliment saludable’ i que complementa el programa formatiu de la fundació”, ha indicat, assegurant que aquesta iniciativa, en línia amb les visites guiades fetes durant els mesos de març i abril, “aportarà als participants més coneixements sobre les obres exposades, els artistes i les temàtiques de l’exposició.”

A través dels diferents tallers es donarà a conèixer l’exposició actual ‘Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas’, centrada en 23 obres de la col·lecció d’art de Crèdit Andorrà i de cinc quadres de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemizsa. Aquestes iniciatives estan dissenyades per proporcionar eines de coneixement i posar de manifest que la creativitat i l’art no entenen d’edats.

La cap de projectes de l’equipament, Teresa Areny, ha comentat que per primera vegada “oferim tallers destinats al col·lectiu de la gent gran i agraïm sincerament la confiança de la Fundació Crèdit Andorrà per apostar per aquesta nova activitat”. A més, ha declarat que pensen que l’art es pot viure de moltes formes i poder presentar una proposta lúdica i formativa destinada als més grans, és “quelcom que ens encoratja a continuar treballant amb l’art i les seves múltiples mirades”. Finalment, Areny ha remarcat que “apropar el descobriment artístic als més grans és una manera de fer-los gaudir des d’una altra vessant més lúdica, incidint en el fet que en totes les edats és possible aprendre i gaudir del fet artístic”.

Les primeres sessions es desenvoluparan els dies 4, 5, 11 i 12 de maig, a les 11 i a les 16 hores, en grups reduïts de sis persones i amb una durada aproximada de 45 minuts. A més, en aquesta activitat se seguiran totes les mesures sanitàries pertinents.

Font: ANA