En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 2737

En directe

La brújula

20:00 23:30


El Govern tindrà un nou portal web

Per: el 10 de juny de 2021

Andorra la Vella.-

L’executiu ha aprovat l’adjudicació del concurs relatiu a la conceptualització dels serveis digitals i el portal web del Govern utilitzant i definint una metodologia de disseny centrada en el ciutadà.

L’adjudicació ha recaigut sobre l’empresa Hiberus Digital Business, SLU per un import total de 94.050 euros. En el marc del procés de transformació digital del Govern es considera imprescindible l’actualització i la renovació de la seva presència digital per oferir un servei públic que s’adapti als canvis informàtics i, consegüentment, a les necessitats de la ciutadania. Així, l’objectiu és dirigir i definir l’estratègia dels serveis digitals de l’executiu els propers anys tot orientant-los a l’usuari, establint alhora una metodologia de treball que faciliti la seva gestió i en garanteixi la qualitat.

Entrant al detall, l’empresa adjudicatària haurà de dissenyar el futur portal web del Govern, així com de la resta de serveis digitals, que està previst que es comenci a implementar en una fase posterior durant l’any 2022. D’aquesta manera, en el marc de la conceptualització i disseny s’inclouran aspectes visuals, com ara les especificitats tècniques de la imatge corporativa, i també qüestions relatives a l’accessibilitat dels continguts digitals. En aquest sentit, es destaca com a finalitat principal la voluntat de posicionar el ciutadà al centre dels serveis digitals, utilitzant metodologies que permetin un desenvolupament de funcionalitats ràpid i una adaptació fàcil a les noves necessitats que sorgeixin, amb l’objectiu de reforçar l’experiència de l’usuari mitjançant l’actualització de la presència digital del Govern.

Nou sistema d’informació SIGCOM

D’altra banda, s’ha aprovat la licitació del concurs públic nacional per a la contractació del Sistema d’Informació Geogràfica del Comerç (SIGCOM) del Govern. L’objectiu de la licitació és contractar els serveis de disseny i implementació del nou sistema d’informació SIGCOM per a la Unitat de Consum i Inspecció de Comerç del ministeri de Presidència, Economia i Empresa. Aquest nou sistema millorarà la informació de la qual es disposa actualment, posant en marxa una base de dades informàtica que integrarà informació geo-referenciada dels comerços i empreses del país.

L’empresa adjudicatària s’haurà d’encarregar de l’anàlisi de les dades existents a la base d’informació actual de la Unitat de Consum i Inspecció de Comerç amb la finalitat de definir una nova estructura i base de dades, afegint com a part fonamental el component de la ubicació, permetent crear un directori de comerços i possibilitant l’aplicació d’eines analítiques. Així, la disposició d’aquestes dades optimitzarà el treball i millorarà l’eficiència del funcionament de la unitat en les seves tasques de gestió de la informació i d’inspecció. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al 15 de juliol del 2021 al Servei de Tràmits.

Durant la sessió de consell de ministres d’aquest dimecres, també s’ha aprovat la licitació del concurs per a la contractació de la prestació dels serveis gestionats de la plataforma d’intercanvi automàtic d’informació fiscal del Govern. L’objectiu d’aquesta licitació és la contractació dels serveis de manteniment de la plataforma d’Intercanvi d’Informació Financera pel departament de Tributs i de Fronteres i de la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals. El concurs és de caràcter urgent i les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins a l’1 de juliol del 2021 al Servei de Tràmits.

Font: ANA